Merhaba,

Geçen ay tam 3 yıl oldu 3 yıl içerisinde 1 kere dahi sektirmemişimdir bağkur,sgk ve vergi biraz pinpirikli bir yapıya sahibim oyüzden vaktinde ödemeleri yaparım

Açık konuşmak gerekirse ne kazandığınıza bağlı şimdi tutup sosyal medya işi yapiyorsanız üstüne üstün 2-3 bin lira gibi komik rakamlar yada grafik tasarım aynı şekilde 50-100 ₺bandında iş yapıyorsanız zaten hiç bulaşmayın gelir vergisini bile ödeyemezsiniz.

Ben genç girişimcilikten yararlandım 3 yıl sanırım gelir vergisi ödemedik +1 yıl bağkur ödememiştim (gelir vergisinde 75 bin limiti olduğu için pek bir anlam ifade etmemişti kotayı 1-3 ayda aşıyorduk zaten yine ödüyorduk sadece indirim gibi gelmiş oluyordu.

İlk kurulma aşamasında 1 yıllık bağkur ödemesi beni çok rahatlatmıştır çünkü zaten yeni kurmuşsunn gelirin belli sonrasında toparlayınca çok şükür bir problem yaşamadık ama benim en büyük avantajım yurtdışına iş yapıyor olmaktı şuan piyasya genel olarak bakıyorum da çok zor

Bağkur: 2.950,00 ₺ + SGK: 3.250,00 ₺ yeni iş kuracak olanlara Allahdan sabır diliyorum