Neden özel girimşimcilere uygulanan bu dayatma var asla anlamış değilim. Gelir seviyesi zaten belli bir noktaya ulaşan ve girişimci olabilecek kadar zekaya sahip her insan zaten yaşlılığını garanti altına almak ister zaten. Sorun daha nefes bile almadan pat borçlandırılman.
Belki bir yıl belki iki yıl girişimcinin geliri asgari ücret seviyesinde seyredecek. 8 bin küsür asgari ücretten 3600 bağkur çıkarsanız zaten adam aç kalıyor. Doğu illerinde günlük 100-200 ₺ arasında kazanan esnaf zaten çalışmasa daha karlı oluyor.
İşin garibi norrmal ssklı birinden yıllarca daha fazla prim ödemek zorundasınız. Girişimcisini bu kadar sıkan aman başını kaldırmasın diye bu kadar zorlayan başka bir sistem ve ülke bilmiyorum. Ya milletin bir yakasını silin kazansın gelişsin büyüsün de millete kazandırsın işçi çalıştırsın vergi ödesin. Genç girişimci desteği var 29 yaşına kadar o uygulama çok güzel 1 sene muafsın. Peki 30-40 yaş arası yaşlımı, bu yaş aralığı daha mı avantajlı, 29 yaş altı oksijen soluyorda 30-40 yaş arası hatta daha üstü para mı soluyor ?
Kaç arkadaşımız acaba ödeyebiliyor bunu çok merak ediyorum. Bu konuda hem anket olsun hemde yeterli imzaya ulaşırsak seçim arifesinde siyasilere sesimizi duyura bilmek için bir imza kampanyası başlattım. Katılmak isteyenler için
LINK