candarbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocalarım, Trendyol da satış yapıyoruz iade çok geliyor. Haliyle faturasını kesmiş oluyoruz.

Gider pusulası ile gelen iadeleri giriyoruz. Ancak çok iade geliyor gider pusulası çok ilkel geliyor bana. EArşiv kullanıyoruz.

Tek tek her iadeye kesmek mi gerekiyor toplu olmuyor mu?

Kesmegimizde bu sefer kâr olarak gözüküyor ve gelir vergisi Yüksek geliyor
masterthone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu soruyu bende merak ediyorum. 7 gün geriye dönük iptal edebiliyoruz ama yasal iade süresi 14 gün. burada bir saçmalık yok mu? yani bir açık var madem sadece 7 gün geriye dönük kesebiliyoruz neden iade süresi 14 gün? 14 gün iade gel git falan bazı iadeler 1 ayı buluyor ben 1 ay önceki siparişin faturasını iptal edemiyorum ki.

@benimmuhasebecim;
📌Gider pusulası kesildiğinde gelir kalemi olarak işlenmez, sattığınız ürünü geri aldığınız için kestiğiniz faturadan dolayı oluşan geliri nötürleştirir.
📌Fatura kesildiğinde 7 gün içinde iptal edebilirisiniz.
📌7. Günden sonra oluşan iade talepleri içinde gider pusulası keserek ürünü geri almış olursunuz.
📌Gider pusulası toplu olarak tek kalemde kesilemez, ayrı ayrı her iade için düzenlenmeli.
📌Normalde Gider pusulasında müşteri imzası da olmalı , fakat e ticaret sektöründe müşteriyle yüzyüze gelme durumu olmadığından, müşterinin imzası olmadan düzenleyebilirsiniz , ancak düzenlediğiniz gider pusulalarına size iade olarak gelen kargonun etiketini kesip bu etiketi de pusulaya zımbalayarak muhafaza etmelisiniz.