Fahrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında dediğinizi tam olarak anlamıştım. Ferrari bir iyi dilekti. Allah bereket versin gibi.

Cevabım tam size yönelik olmamış olabilir. Amacım felsefenin ne olduğunu bilmeyen kişilerinde okuyup bir şeyler öğrenmesi idi.
Şahsi gözlemlerime göre alıntılamalı mesajlar forumda daha çok ilgi çekiyor.
Aynı şikayet konuları gibi düz yazınca ilgi çekmiyor.

Felsefe düşünme eylemidir. Bu nedenle icat edilmesi pek mümkün değil.(Bunların hepsi kişisel görüş tabi)
Anne karnına düşmesi insanlığın var olması ile başlar.
Ama gerçekten ne olduğunun belli olduğu, tanımlandığı, aramızda yürümeye başladığı yani "doğduğu" zamandan bahsetmek istemiştim.

Geçim derdi konusunda haklısınız. Ona katılıyorum. Ama şöyle bir itirazım var. Düşünmeden geçinmeye çalışmak da çok mantıklı değil.

Bu arada geçim derdi meselesini kenara bırakırsak, sizden iyi felsefeci olurmuş. Sevgiler
Sondan başlayayım, benim zamanım bol, düşünmeye zaman harcayabiliyorum teşekkür ederim. Fakat ben felsefe icat edildi diye bir cümle kurmadım, o kısımda yanlış anlama olmuş sanırım. Felsefe paranın icadından eskiye dayanır dedim, ayrıca yerleşik hayata geçildikten sonra sanat, inançlar ve felsefe temelleri atılmıştır dedim. Bir yerde paranın icadından eskiye dayandığını, bir yerde temellerinin atılmasından bahsetmişim, icat edildi dememişim yeniden okumanızı tavsiye ederim.

Gerçek anlamda düşünmek için evrimsel bir sürecin geçmesi gerekir, insan ayaklarının üzerinde yürüyebiliyor ve avlanabiliyor, o halde felsefe yapabilir diyemeyiz. Evrimsel süreç içerisinde bizi hayvanlardan ayıran en önemli gelişimimiz beynimizin büyümesidir, insan anatomisi aslında çok daha küçük bir beyin için evrimleşmiştir ve bu yüzden bebekler gelişimlerini tamamlamadan çok daha erken doğar. Neyse, doğum mevzularını geçelim.

Düşünmeden geçinme çalışmak diye bir şey yok zaten, her insan düşünüyor. Sadece " düşünüyorum o halde varım " yerine, " acaba bu ay yarım kilo kıyma yerine elektrik faturasını mı ödesem " diye düşünüyor insanlar demek istemiştim. Felsefe kısa tanımı ile düşünmektir ama her düşünme felsefe değildir. Gerçek anlamda felsefe yapacağım, ne bileyim roman veya şiir yazacağım gibi şeyler söylüyorsanız kafanız rahat olacak, maddi sorunlarınız olmayacak. Ramazan ayı ama örnek vermek durumundayım, bir göl kenarına sandalye atıp maviliğe dalarken elinizde kahveniz olacak, önünüzde defter varken düşüneceksiniz ve diğer elinizdeki tahta kalemin arkasını kemirerek varoluşu sorgulayacaksınız, hayata anlam bulmaya gayret edeceksiniz, o zaman tam anlamı ile Felsefe diyebiliriz. Kirayı nasıl öderim düşüncesi aklınızdan çıkmazken başka bir şey düşünmek epey zor, hele hele bebeğe mama parası lazımsa eyvahlar olsun, kendinizi bile düşünmeniz zordur. İlk yazdığıma geri dönüyorum, bizim gibi enflasyon ve ekonomik kriz ile boğuşan bir ülke için Felsefe = Ferrari bu kadar basit.