Kısaca bir bilgi vermek istedim. Felsefe aslında düşündüğümüz gibi bir şey değil.
Birilerinin sözlerini tekrarlamak tarihçilerin işi. Felsefe düşünme eylemidir temelde.
Her şeyin bir felsefesinin olması da buradan gelir.
Kabaca: bir şeyin mantığını; dolaylı ve doğrudan yollarla tartışmak denebilir.
Tartışmak için illa birine ihtiyacınız yok. Kendi kendinize de tartışabilirsiniz.
Önemli olan düşünmek.
Felsefenin doğumu paranın icat edildiği yer ve zamana dayanır.
Dediğinizde haklısınız. Ama felsefe için paranızın olması ya da varlık vs. gerekmez.
Ticari olarak da felsefi düşünebilirsiniz. Ve bundan ciddi karlar elde edebilirsiniz.
Umarım Ferrari'nize binerken felsefe yapacak zamanınız olur. Sevgiler
Ferrari bir örnekti sadece, Ferrariye binip felsefe yapma gibi bir düşüncem olmadı. Felsefenin düşünme anlamına geldiğinin de gayet farkındayım ama günümüzde zaman gerektirdiğini söylemek istedim. Geçinmeyi düşünmekten felsefi düşünmeye zaman kalmıyor demek istedim. Kendi adıma da hangi sözün kim tarafından söylendiği aklımda kalmıyor demiştim, felsefe budur dememiştim epey yanlış anlamışsınız yazdıklarımı. Felsefe paranın icadından çok daha eskiye dayanır aslında, inanç tarihi kadar eskidir. Modern insan yerleşik hayata geçip ekip biçmeye başladığında avlanma, barınma ve güvenlik, ısınma vs. sorunlarını tamamen halledip ekinlerin büyümesini beklediği aşamada bolca zamana kavuşunca inanç, sanat ve felsefenin temelleri atılmıştır, benim bildiğim bu şekilde. Demek istediğim geçim derdine düşen insan kolay kolay gfelsefe yapamaz, düşünmeye de zaman bulamaz. Umarım daha nettir şimdi.