DuoDiyet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam geçen yıl, blog sitemde ürün satışı için woocommerce kurup 6 ay kadar satış yaptım, sonra vazgçetim ve e-ticaretle ilgili tüm eklentileri kaldırıp termayı da değişip tekrar blog şeklinde devam ediyorum. Fakat şu hatayı yapmışım, yaklaşık 400 kadar ürünün urlsini consoldan kaldırmadan yola devam ettim. şimdi sayfalar kısmında 404 bulunamadı 700 kadar url var, bu url lerin feed leri de olunca sayı 700 kadar, birkaç tane sileyim dedim de baş edemedim, çok fazla. kolay yolu var mı, bunları silmedikçe siteyi olumsuz etkilediğini görebiliyorum, bu ürün url ve feedleri tek tek mi silmeliyim, bir yol gösterirseniz sevinirim.
Hocam bu URL'leri dışa aktararak excel dosyasına ekleyin, ve hemen yanındaki sütuna da "/" karakterini (ana sayfa) ekleyin (bu tüm URL'lerin hemen sağındaki hücrelere ekleyin yani). Sonra da bu URL'lerin solundaki sütunundaki tüm hücreleri de "RedirectMatch 301" metnini ekleyin. Sonra komple hepsini kopyalayarak metin dosyasına yapıştırın, fazladan boşluktar varsa silin, yerine tek boşluk ekleyin (bul ve değiştir ile toplu halde yapılabiliyor). Daha sonra bunları alıp .htaccess dosyanızın en altına ekleyin. Örnek yönlendirme kodu şu şekildedir:

RedirectMatch 301 /eski-calismayan-url/ /
luckyz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wordpress ve Blogger tabanlı siteler arasında Google'ın herhangi birine yaptığı negatif-pozitif ayrımcılık olduğunu düşünüyor musunuz?
Sanmam, eskiden blogger sitelere öncelik verirdi, adsense almak da kolaydı, ancak google artık haksız rekabet davaları ile uğraşmamak için kendi platformlarını ön plana çıkarmaktan vazgeçtiğini düşünüyorum.