mertinko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hadi benim üslubum bozuk, sizin Türkçe yazımınız bozuk. Yazdığınız her 3 cümleden birinde lan, veya eksik karakter dolu. Normalde lafım size değildi, genel olarak bu algıda olanlaraydı ama üzerine alındığına göre demek ki senin de derin bir yaran var. İlk sorunuza gelecek olursam evet öyle olduğunu düşünmüyor değilim. Bir içeriği, siteyi, yazıyı veya herhangi bir şeyi bilmeden kullanmamak ayrı, bilip de kullanmamak ayrı. Yıllardır var olan bir şeyi bilip de kullanmamak akılsızlıktır. Bir bilgiyi öğrenmeye çalışanlara lafım yok, öğrenmeyip hazıra konmaya çalışıp piyasada rekabet ortamında öldürücü olarak çıkanlara. Üç satır içerik okumaya üşenip ve bundan bilgiyi aldıktan sonra kendini geliştirmeden, olayı sadece CTRL + C , CTRL + V olan kişi veya topluluk adını sen koy ne olmasını istersen. Çapulsuzlar çünkü ortadaki bu hali hazırda işleri hazıra konanların ekmeğine yağ çekiyor olması. Sonra da kalkıp ben yazılımcıyım diye ortalıkta geziyor olmaları. Şimdi eski kafadan birisi olsam 20 yıl kadar önce dediğinizi anlayacağım ama karşınızda yaşlı biri mi var sandınız çözemedim. Vizyonum o kadar eksik ki size bu cümlelerimden sonra cevap veremeyeceğim. Ek olarak gelecekten bahsediyorsun. İleriyi görüp de gelecekten geldiğini iddia edenlerdensin sanırım sen de
benim türkçem bozuk ise, lan kullanıyorsam, eksik karakterim varsa bu bana zarardır, kimseye bir hakaret içeriyor mu? kime lan demişim mesela, hakaret etmişim?

Alıntı
Burada 2 ay sonrası hayal edilmiyor, bu bir süreç. şuan yapay zekalı robotların fabrikalarda yaptığı üretimi 20 yıl öncesinde söylesen hadi lan derlerdi değil mi ?

evet lan demişim, "hadi lan" günlük kullanım tabiridir, olayın kendisine denir, benim burada başkasına karşı en ufak saygısızlıgım, hor görmem yok. yani bu kıyasın bir kere eşdeğer değil, benim türkçem bozuksa kimseyi ilgilendirmez, okumazsın yazdıklarımı bu kadar basit, zorla okutmuyorum. ancak senin üslubun hakaret içeriyorsa bu beni ilgilendirir, konu benim konu, ortaya söylediğini iddia ettiğin şeyin direkt muhatttabı benim çünkü benim durumuma cevaben yazmışsın. baya akıllısın gerçekten =)

mesajından kimin yarası var belli oldu. senin derdim chatgpt falan değil, böyle konular yayıldıkça 10 dklık iş için binlerce tl alamayacaksın ya, ona kuduruyorsun, git köşede kudur dostum. beni boş ver, sen kendini geliştir.

ben 34 yaşındayım, stackflow hiç kullanmadım, fakat daha önce githubdan faydalanarak başka eklentiler yaptım, ancak çok daha basitiydi ve sadece popup html gibi son kullanıcı kısımlarına müdahale edebilmiştim. o bile çok zamanımı almıştı, evet belki de bir yazılımcı 10 dkda ya işe yarar bir altyapı bulur, revize eder, uyarlar yapardı ancak heves edip kendim yapmıştım. arayıp bulması ve uyarlaması 1 günümü almıştı.

şuan chatgpt ile yaptıgım eklentiyi hiç bir kaynagı okuyarak bu kadar kısa sürede yapamazdım. saatler değil, günlerce de yapamazdım çünkü hiç bir kaynakta nokta atışı aradıgımı verecek bir yapı olmaz, bunu yapmam için örnekleri kendime uyarlayacak seviyede kodlama ögrenmem lazım, bunu yapmak zorunda da değilim, onu geçtim akıl karı değil çünkü işim yazılım değil.

Bu "translate" dururken sırf ego tatmini için gidip yeni bir dil ögrenmeye benziyor. 1 sayfa yazıyı anlamak için neden Almanca ögreneyim mesela, bu mu akıllılık ? O nedenle böyle bir iş işin chatgpt yi başarılı bir şekilde kullanmak, benim skalamda zaten bir kendini geliştirmedir, çünkü böyle bir nimet var ve kullandım, yapabildiğimin daha iyisini yapabildim, bunu yaparken kendime birşeyler de kattım. Burada tam olarak seni ne rahatsız etti gerçekten anlamak mümkün değil?

Günlerce ugrasmayıp 1 saatte işimi çözmem hazırcılık ve akılsızlık mı? Ok sen almanca ögren ben böyle iyiyim Senin şuan yaptıgın şey, bir çevirmenin translate ile dergi okuyan adama "ya git adam gibi dil ögren kardeşim translate ne çapulcu işi hazıra konuon c/p yapıon" demesinden farksız şuan. Bilmem ayna tutabildim mi durumuna?

Geleceği de görmüyorum medyum değilim, ancak kitap okurum, gelişmeleri takip ederim elimden geldiğince, bunlar da bana geçmiş - şimdiki zaman - gelecek zaman düzleminde bir oran - orantıya dahalı muhakeme yaptırabiliyor, sana da tavsiye ederim.

Daha önemlisi sosyalleşmeni tavsiye ederim, konuya dalış şekline bakarsak, pek başaramamışsın bunu. Hayatında çok sıkıntı çıkarır sana, zira ben eksik karakterle kendimi anlatıyorum gördüğün gibii ama sen bu üslubunla anlatamıyorsun

Hayatta bol şans, lazım olacak