EgemenGul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum merhaba! Benim MacBook Pro M2 13" cihazım var ve kendisiyle 3 ayı doldurduk. Çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım ve yaşatmayacak gibi de duruyor. Sana tavsiyem eğer bütçen elveriyorsa M2 serisi alman olacaktır. Standart bir M2 işlemci standart bir M1'e göre çok daha iyi. Eğer bütçeni daha da zorlayabilirsen 14" M2 Pro modeline bakabilirsin. Bende olan cihazı (MacBook Pro M2 13" 8GB Ram 512GB SSD) alman durumunda seni en az 5 yıl boyunca üzmeyecektir ve işlerini rahatlıkla yapabileceksindir. Daha önce MacBook kullananlar gördüm. 2015 model bir cihazı hala kullanıyorlar. Uzun yıllar kullanacaksan yaklaşık 6 yılda bir bataryalarına baktırmanı tavsiye ederim. Şimdi senin için aşağıya benim için en önemli özelliklerini yazacağım.
  • Cihaz hemen hemen 2kg ağırlığında ve taşıması oldukça rahat. Windows laptoplar gibi kafan kadar adaptör taşımak zorunda kalmazsın, tek bir kablo ile çoğu işini de görebilirsin.
  • Ekran deneyimi MÜKEMMEELLL. Tasarım işleri ile ilgilenirken renkleri en doğru şekilde alacağına emin olabilirsin. Dizi & Film izlerken kesinlikle üzmez.
  • Ses deneyimi ekran deneyimi kadar müthiş. Bence cihazda bulunan hoparlörler ile kulaklık kullanmayacaksın.
  • Şarj olarak sana direkt şunu söyleyeyim. Yazan Zeka projesinde bir eğitim için gittiğimiz yerde yaklaşık 8 saat ve son gün 10 saat boyunca cihazı açık tuttum. Herhangi bir priz ihtiyacı duymadım. Alacağın Windows bir cihaz seni en fazla 8 saat çıkarırken MacBook en az 8 saati garantiler.
  • Oyun olarak League of Legends, CS:GO, Asphalt 9, MineCraft oynuyorum ve herhangi bir problem yok. Parallels Desktop ile Windows 11 kurdum ve assassin's creed oynuyorum, normalden biraz daha fazla ısınması dışında bir problem yok.
  • Windowstaki gibi uygulamaların çökmeyecek ve garip işletim sistemi hataları almayacaksın, proje üzerinde çalışırken "ay hata olur mu, çöker mi save alsam mı?" gibi düşüncelere girmezsin.
  • Performans olarak 1 saatlik bir 4K video renderinı 1,5-2 saat civarında aldım. Yazılım işlerinde de yeterli olacaktır. MacOS destekli oyunlarda şüphe etmene gerek yok. Resident Evil Village, Apple Store'da MacOS destekli olarak satılıyor. Oynanış videolarına baktığımda 2K'da 60 FPS alan gördüm . Yani MacOS destekli ise sorun yok, Windowsta çalışan oyunları da çeşitli yöntemler ile açabilirsin, unutma performans kaybı yaşanıyor.
Aklına tıklan bir şey olursa sorabilirsin.
Hocam derdime derman oldun valla 😂, m1 den vazgeçmiştim aklıma m2 soktular 🤣. M2 almaya karar verdim bende. Bu hafta içinde vs almayı planlıyorum inşallah