Tibbi konu açmak yasak elbette ama doğal yöntemler denemiş faydasını görmüş kişilerden tavsiye alabilirim diye düşünerek bu konuyu açmak istedim
çok gazım var dostlar midem doluyor sonrada yüksek bir sesle geğiriyorum. bu 1 haftadır böyle. çalışıyorum ama en yakın zamanda izin alıp bir doktora görüneceğim
ama o zaman kadar sizin deneyip faydasını gördüğünüz bir şeyler var mı ?
koşmak
yüzmek
ne biliyim sıcak su torbası
nane vs..
gibi doğal yöntemleri denemeyi çok isterim.
6 aydır bu sorundan ötürü tedavi görüyorum, en kısa sürede bir dahiliye uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.
Midede mikrop olabilir, gastrite sebep oluyor. O da gaz ağız kokusu mide ağrısı yapabiliyor. Ülser olabilir, kapak gevşek olabilir vb vb.
Gastroskopi istenebilir, bakmaları iyi olur.
Bunun haricinde teşhis olmadan tedavi hakkında ne desek boş.
Ben yediğim içtiğimden sanıyordum, mide mikrobu sebebiyle gastrit imiş,
+ Genellikle, çiğ sebzeler, gazlı içecekler, hızlı yemek, asitli gıdalar, sıcak ve soğuk gıdalar, yemek sonrası yatmak, tıka basa mideyi doldurmak,
Domates, salatalık, soğan, sucuk, pırasa, peynir, süt, kurufasulye, nohut, mercimek, baharat, acı, işlenmiş gıdalar.
Hepsini kesip diyete yavaş yavaş besin grupları eklenirse, hangi gıdanın daha çok gaz yaptığını bulabilir ve onu bir süre ( en azından mide iyi olana dek ) tüketmemek şikayetlerini azaltabilir.