(📌Vergi daireleri tarafından , her ne kadar gelir vergisine tabi mükellefiyet açılmasa da , Sosyal medya istisnasından yararlananlara bağkur kaydı açılıyor.)
Merhaba net olarak şunu kimse söylemiyor youtube kazançları için istisnadan yarlananılırsa,100 de 15 kesinti hariç, her ay bağkura para yatırmak gerekiyor mu
2.ciside kanunda hata var web adsense gelirleri ayrı tutulamaz, mesela ben hem web site hem youtube adsensesini ortak kullanıyorum,kazancı, gelen ödemeden tek bir adsenseden gelecek yani bankaya yatan paradan ayrım yapılamaz,cimerden bunu düzeltmeleri için bildirdik ama yine bizi dinlemiyorlar demek ki ..
Ben istisnadan yararlanan bir kişiden öğrendiğimi söyleyeyim,kanun ilk çıktığında istisna için başvuranlara aylık ödeme çıkarılmış ancak bu sorun düzeltilmiş şuan youtube kazançları için sadece 100 de 15 kesinti oluyor muş .bunu net olarak söyleyen kimse yok haliyle 2 yıldır herkes aynı şeyi soruyor
Adınıza istisna kapsamında mükellefiyet açılıyor ve dolayısıyla bağkurunuz sgk kurumu tarafından aktif hale getiriliyor.
Web adsense gelirlerini mali idare kapsam dışında bıraktı ve bu gelirin istisna kapsamında olmaması sebebiyle youtube kazançları ayrı web adsense tıklamalarınızı ayrı olarak ele alıp , web adsense tıklamalarınızın faturalarını kesmelisiniz.
Dipnot;
Tek ödeme geliyor hesabınıza ve dolayısıyla gelen ödemenin tamamı üzerinden %15 kesinti yapılıyor. Maliye kaynaklı uygulamada büyük bir sıkıntı var maalesef.