i_o adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teröristlere devlet genel olarak teslim olun çağrısı yapmıştır. Buna rağmen teslim olmayan ve güvenlik güçlerine ateş açmaya devam eden kimselere gerekli müdahale yapılır.
Öleceğini anlayınca da olsa, "teslim oldum" diyene -bir hile veya kötü kasıt yoksa- ateş açılamaz.
Kaynak

Öldürmenin caiz ya da farz olduğu durumlar hakkında bilgi verir misiniz?
Haydutların ve teröristlerin cezası ve affı

Kur'an-ı Kerim’de ve sahih hadislerde meşru ve bizden olan devlet başkanına (siyasi otoriteye, ülü’l-emre) itaat emrediliyor. (bk. Nisa 4/59, 83; Müsned, 3/225; Müslim, İman, 95; Ebu Davud, Edeb, 59; Darimî, Mukaddime, 24)
Devlet Başkanı istişaresini yaptıktan sonra bir kanun çıkardığında, bir karar aldığında, bir emirname yayınladığında konusu şeriata aykırı olmadıkça ona itaat farzdır. İtaat etmeyenleri cezalandırmak da devletin yetkisi dahilindedir.
Fakat yöneticiden Allah'a isyan anlamına gelecek bir emir çıkması durumunda, müminlerden o konuda itaat yükümlülüğü düşer. (Buhari, Ahkam, 4; Müslim, İmare, 38-40)
Kaynak
Ben bir savaş halinden bahsetmiyorum ancak.Kişinin teslim olacağı bir durum değil.Emir alıyorsun uyguluyorsun.Emir veren devlet görevlisi(gayriresmi bir kurum diyelim mesela ).Ölen veya ölenler de vatan haini.