Hocam lise bitti 2 sene evde oturdum çalışmadım. Ne derse çalıştım üniversite için ne de bir işe girip çalıştım, maddi açıdan beni zorlamaya başlayınca işe girdim yaklaşık 2.5 senedir aynı işyerinde çalışıyorum çalıştığım yer harika ötesi özellikle patronlarım on numara kaliteli insanlardır ama girdiğim güne lanet ediyorum sürekli bunalıma giriyorum iş o kadar yordu ki beni anlatamam. Her gün ağız dolusu küfür etmekten ben yoruldum artık müşterilere. Müşteri para verecek parmağını yalıyor para veriyor ya sinir küpü oluyorum müşteriye de bir şey diyemiyorum bunu 1 kişi yapsa bir şekilde tamam ama insanların çoğu aynı şeyi yapıyor ben onun parmağını yalayarak verdiği paraya dokunduktan sonra o el ile bir şeyler yiyorum öyle pis insanlar var ki daha buraya yazsam Türkiye'nin keşfedilmemiş hayvanları diye kitap yazarım. Kendi hayatıma bakıyorum sabah 7 de kalk akşam 8 de gel her gün aynı şey kendime hiç vakit ayıramıyorum günün sorusu bende bugün ki saatimi duş almakta mı kullansam yemek yemekte mi diye sormaktan ben yoruldum. Aldığımız 3 kuruş çektiğimiz eziyet 25 kuruş içimden ne bir işte çalışasım geliyor ne de bir kitap açıp okuyasım. Hayattan soğuduğum vakitler oluyor bazen bak bu dediğime gülebilirsiniz fakat inanın bu durumu yaşayan bilir

biz bu hayata niye geldik eşşek gibi yemeden içmeden gezmeden çalışmak için mi geldik diye sorguladığım zamanlar oldu. Bir insan doğan güneşe küfür eder mi? Benim ettiğim günler oluyordu. Modum yerlerde işe gidiyordum. Ha bunun üstesinden nasıl geldin dersen inan hala gelemedim, bir gün modum yerimde atomu parçalarım, bir gün modum yerin dibinde hayattan bıkmış. Kendime kitaplar aldım YKS, KPSS sınavlarına çalışacağım Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum bu sene işten kalan vakitlerimde bolca çalışıp o bölümü kazanmak istiyorum bu sefil hayattan kurtulmam gerektiğinin farkındayım. Senin için bir öneride bulunmamı istersen de çalışmıyorsan bir işe gir ağır işlerden kesinlikle uzak dur. Ağır işin parası güzeldir ama seni ruhsal olarak yaşlandırır, hayatta yaşama isteği bırakmaz. Hafif işe gir diğerine göre cüzi bir miktar al en azından uğraşın olur cebine paran girer. Eve gittiğinde boş oturmamanı tavsiye ederim ben 3 sene o hatayı yapmayı başardım. 3 sene boş boş oturdum bir b-k olamadık. Sürekli yeni şeyler öğrenmeni tavsiye ederim kral. Hayırlı iftarlar.