Merhaba, bende yakında almanyada amazondan e-ticaret yapmayı düşünüyorum.
adwords reklamı detaylı öğrenmemin yararı olurmu?
aslında e-ticaret sitem olmasada öğrensem iyi olur ilerleyen zamanda kendi sitemi kuracağım zaman illaki ihtiyacım olabilir.
amazonda ticaret için ilk başta private label denilen adımı yapacaksanız, tüm giderler çıktıktan sonra %6-8 lik kar marjı bırakacak. %6-8 ile uğraşacağınıza kendi siteniz üzerinden başlamak çooook daha karlı bir seçim olacaktır. Fikir değil tecrübelerime dayanarak söylüyorum, kafanızı duvarlara vurmak ya da intiharın eşiğine gelmek istemiyorsanız direkt kendi siteniz üzerinden yapmanızı tavsiye ederim.
Almanya merkezli çok reklam yönettim. Her bölge aynı değildir, kimilerinin alışveriş davranışı ile kimilerinin farklı olacaktır. Bu bizdeki istanbul - Van kıyaslaması gibi değil, direkt olarak çalışan ve keyif yapan kesim olayı var. Çalışan da hakikaten çalışıyor.
Almanyada bir kez olsun bulunmadım ama reklam yapmak 2 kampanya açmak değildir. Reklam yönetirken o bölgeyi coğrafyasını, hedef kitlenin hal tavrı ve kültürünü de araştırmanız gerekir. Ondan dolayı, kendi siteniz üzerinden yapacağınız reklamlarla çok daha iyi sonuçlar alacaksınız.