O ki ! Yer yüzüne kanı düşse uğruna kainatı yok edecek olan Allah!
ve yine O ki, kainatı peygamberimizin ruhu uğruna yaratmış. Evet zorumuza gitmeli. Hiç birimiz peygamberimiz gibi olamayız.
Onun gibi olamayız, ancak onun gibi olmaya çalışabilir hatta elimizden gelen kötü de olsa yapmayı sürdürmek bile bir şeydir.
Yani Benzeyebiliriz!! Sünnet ile.
Rabbimiz bizlere ibret ve örnek olsun diye peygamberlerimizin çoğunu bir dizi ağır imtihanlardan geçirmiştir.
İnsanların içerisinde en çok belayı onlar görmüş, en çok sıkıntıyı onlar çekmiştir. Derece olarak bu evliya vs. olarak inmektedir.
Konunun özüne gelecek olursak,
Allah'ın kendisine hitap ederken Sevgilim dediği o peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)
Kendisini taşlayan, mübârek dişini kıran, yüzünü yaralayanlar hakkında
Allahım, milletimi bağışla.Çünkü onlar bilmiyorlar diye dua etmiştir.
Rabbimizin bahşettiği o haleti ruhiyesi ile kendisini taşlayanlara rabbimizin inayeti ile şevkat ve merhamet ile yaklaşıp bu sözü söyleyen peygamberin ben ayağın altına toz olayım.
BİLMİYORUZ ARKADAŞLAR BİLMİYORUZ!
BİLMEDİĞİMİZİ KABUL EDENE KADAR BİLMİYORUZ !
Bilmediğimiz şeyler için nedir bu çok bilmişlik ? Havamız kime ? Toprak olacağız.
Ayrıca neden hep insan aczini kabul etmek yerine aksine gider ?
Ruhum boyun eğmez sana dedikleri bu mu olsa gerek ? Peki ruhunuz neden boyun eğmiyor hiç düşündünüz mü ?
Allaha karşı sevgi ve çekince beslemeyenlere namaz ağır gelir imiş. Şeytan bizleri aldattı dostlar.
Dünya hayatı yalandı gerçek olan hep gözümüzün önündeydi ancak inanacak imkana nasibe sahip olamadık.
Tam ayeti hatırlamıyorum, bulursam inşaAllah koyarım.
Bir gün Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimiz,
yanına onu dinlemek ve ondan bilgi almak ümidi ile gelen kişiyi ihmal eder ve inanç sahibi olmayanın yanına gider onunla vakit harcar inanç sahibi olması için.
( çünkü diğer kişi zaten inançlıdır ve bize kurtarmak için inanmayan gerektir. )
Ancak Allah bu olayın üzerine peygamberimize kızar. İnançsız kişilere dil dökmekten ise onu gerçekten dinleyecek kişiler ile konuşması hakkında uyarır.
Hidayetin sadece kendi elinde olduğunu bildirir.
Amcası içinde çok kez tebliğe gittiği rivayet edilir yüz civarında. Ancak amcası kafir olarak ölmüştür. İbret almak lazım. Düşünmek lazım
Hayal ürünü gibi geliyor biliyorum, VALLAHİ hayatımızda yeri olan hiç bir şey sebepsiz değil. Film sonlanacak, hakikate kulak verin bırakın film seyretmeyi.
ATEİST BİR İNSANDIM BEN, İNANÇSIZ KİŞİLERİN KENDİNCE UYDURDUĞU GİBİ BİR ŞEYLERE SIĞINMAK İÇİN DİNE YÖNELMEDİM. SONUNA KADAR ARAŞTIRDIM. DELİ GİBİ SAÇMA SAPAN SÖYLEMLERİM İLE GÜNAHA GİRDİM. ALLAH AFFETSİN. O KADAR KÖTÜ BİR DÖNEMDEYİZ Kİ, DİN HARİÇ HER ŞEYE YÖNELTİYORLAR.
ALLAH NASİP ETTİ. KADER NEDİR, YAŞAM AHİRET NEDİR BUNU FARK ETTİM BEYLER. TESADÜFİ BİR ŞEY YAŞANMADIĞINI FARK ETTİĞİNİZDE ATEİZM ÇÖKÜYOR
Buda noktayı koydu DNA ile. Sene 2023 daha da akılsız fikir üretmeyiz herhalde insanoğlu olarak.
https://www.youtube.com/watch?v=g-m9QfFiUm4
Sebebi yaratan Allah, aklımız almaz bizim. senin aklın alır mı Allah nasıldır ?
Allah nasıl yarattı bunca şeyi aklın almıyor alamadığı için kabul edemiyorsun zaten.
Bilmiyorsun kardeşim bilmediğin şeye yok diyemezsin ! Mesela insanoğlu kendi çabası ve Allah'ın yardımı ile ancak daha yeni bulabildi kuranı kerimde geçtiği gibi demirin gökten indiği aslında dünyada var olmadığı vs. gibi bir çok ayet var kanıt olarak. Ancak niyeti kötü olan kesim tabi konuyu başka yerlere çekiyor sanki bütün her şeyi halletmiş neden peygamberin o kadar eşi var, o senin anlayabileceğin EN SON NOKTA. Hele bi gel nefsi kamileye. SONRA GÖRÜŞELİM! EN ARKADAN GÖREMİYORSUN.. AZ ÖNE KAY