Ne diyordu İMPARATOR; adı geçenlerle rakip bile değiliz.

Şimdi adım adım anlatıyorum:

Firma bir reklam ajansına bağlı, yani reklamlarını bir reklam ajansı yönetiyordu.
Reklam ajansı benimle iletişime geçtiğinde; hocam reklamları ekipten bir arkadaş yönetiyor ama müşterimiz memnun değil. Açıkçası cironun düşüklüğünden dolayı müşterimizi kaybetmenin korkusunu yaşıyoruz demişti.

Bu safhada sadece google reklamları bazında eticaret profesyonel paket için anlaştık. Normalde kişisel web sitemde 4500 - 6500 TL arasında sunulan bir hizmet. (bakabilirsiniz: ismailgokcek.com )
Bunu hizmeti R10 dan geldiği için 2500 TL ye almış oldu.

Rakamları veriyorum çünkü bazı arkadaşlarımız matematiği ve sayıları seviyor, onlar için açıklayacağım Yanlış anlamayın hemen

Dönüşümleri kurulu değildi. Satışı mı, sepete eklemeyi mi vs. takip edilmeden reklam veriliyor yani.

Sonra Google Ads reklam panelinden erişim alarak mevcut kampanyalara baktım. Bakmaz olaydım.
Kimseyi kötülemek istemem ama ALIŞVERİŞ yapılan bir web sitesi için reklam açılacaksa ALIŞVERİŞ kampanyaları açılır.
10 tane arama ağı kampanyası açılmaz. (başka bir kampanya yoktu.)

1 tanecikte maksimum performans açmış bu akıllı (?) arkadaşımız.
Dönüşümü kurmadan neyin performansını maksimuma çıkaracaksın değil mi ?

Mevcut kampanyaların hepsini sildim.
Satış, sepete ekleme dönüşümlerini, Analytics, Tag Manager araçlarını kullanarak kurdum.

Sonra anahtar kelime analizi yaparak tüm kategorileri tek tek fizibilite ettim, her kategorinin fiyatı farklı çıktı tabi.

Bu analizden sonra alışveriş kampanyalarını oluşturdum.

Dönüşümleri de kurduğum için ardından maksimum performans kampanyasını da oluşturdum.

Buraya kadar ince eleyip sık dokudum, sonra firmanın aylık reklam bütçesine göre kampanyaların bütçesini belirledim.

Firma Google Ads reklamları için 30 gün boyunca 10 bin TL harcamış. evet sadece 10 bin tl.
Reklam ajansının bana ödediği 2500 tl yi de eklerseniz 12500 tl yapar. (Reklam ajansının firmadan aldığı ücreti saymıyorum.)

Firma her ay google reklamlarına 10 bin tl harcayıp > 25-35 bin tl arasında gidip geliyormuş. (35 bayramda seyranda)

size belirttiğim bu çalışmalar (kampanyaların eticaret sitesine uygun şekilde yapılması) sonucunda:
Sadece Google Ads reklamları ile 12500 TL toplam maliyet ile 112.660,95 TL cirosuna ek katkısı olmuştur.

Demem o ki, her sektör için farklı reklam kurmanız gerekir. Aynı reklam kurmak kadar mantıksız bir şey daha yoktur.

Özet:
Profesyonel danışmanlık maliyeti: 2500 tl
30 günlük reklam harcaması: 10 bin tl
Sektör: Tesettür Giyim
Mevcudiyet: 6-7 yıllık firma

E-ticaret farklı bir oyun ve ben kazandırmayı seviyorum ❤️

Milyonluk cirolu vakalar çok yakında İyi seyirler