karakaya26 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başlangıç seviye forum içerik üreticisi için ne kadar bütçe ayırmak gerek aylık olarak tahminen? Blog editörlüğü gibi düşünebiliriz. Hatta biraz daha kolayı.

Dediğiniz gibi gönüllü moderatör bulma hayallerim biraz suya düştü. Dediğiniz gibi artık insanlar bir forumda gönüllü çalışmaktansa o türde forumu kendisi kurmayı planlıyor.

Bi biz kaldık, ama içerik bulup soru sormak aradığını bulmak konusunda halen forumlar gibisi yok.
O ölü yatırım olur işte hocam. Ben olsam dediğim gibi forum tutana kadar sadece kendim içerik girerdim. 6-12 ay içinde tutacak bir proje değilse en mantıklı ve ekonomik yolu bu. Yavaş yavaş içerikler index alsın. 3-5-10 gelen her hit kartopu etkisi yaratsın..

Öte yandan editör tutacaksın, içerikleri o girecek iyi hoş da yine kontrol edeceksin. Hit çeker mi, index almaya uygun mu vs. önünde sonunda bakacaksın o içeriklere. Editör tutacağına makaleci biriyle anlaş, en azından kontrol sende olur. Şahsi fikrim tabii. Zaten her şeyden önce sabır lazım forum işinde. Uzuuun süre boyunca kontrol panelinde göreceğin tek ip adresi sana ait olacak. Ben bugün google üzerinden hiçbir foruma giriş yapmıyorum, direkt domaini tarayıcıya yazıp giriyorum. Böyle bir kitleyi elde etmek için çok uzun zaman ve uğraş gerekiyor. Bol şans dilerim. Umarım istediğin foruma ulaşırsın