Merhaba. Birkaç sene önce websitemde online olarak dijital ürün (tasarımlarımı) satabileceğim bir tema ve eklenti bulmuştum. Birkaç ay boyunca çalışıp çabalayıp sitemi kurmuştum, birkaç satış da yapmıştım. Sonra vakit ayıramayıp hosting paketimi yenilemeyip siteyi sonsuzluğa uğurlaşmıştım
Geçen sene yine böyle bir maceraya girişeyim dedim. Yaptıklarımın çoğunu unutmamışım. Neyse hosting paketi aldım, siteyi kurdum, farklı eklentiler de kullandım, işime yarayacak bir sürü css ve php kodlar öğrendim.
Woocommerce ile beraber 20'den fazla eklenti kullanıyorum sitede. Birkaç ay önce sayfaların açılış hızı ortalama 3-4 saniye civarındaydı testlerde.
Birkaç aydır bu konuyu kafama taktım. Aylardır günde en az 4-5 saat bu konuyla ilgileniyorum.
R10'dan, hem yabancı forumlardan öğrendiklerimi de uygulayıp, hem de daha üst hosting paketine geçerek aşağıdaki sonuçlara ulaştım. Sunucu lokasyon Amerika.
CDN kullanmıyorum. Cloudflare daha önce kullanıyordum, sayfalar çok geç yükleniyordu. Cloudfront kullanmayı denedim. Onu da beceremedim sanırsam ki sayfa hızları 4-5 saniyeye çıkmıştı

Bu konuda öneri rica edebilir miyim? Neyi kullanmalıyım, nasıl kullanmalıyım? Ya daCDN kullanmalı mıyım?
Ana sayfa (Slider Revolution aktif)
Ürün arama sayfası:
Ürün sayfası: (Görselleri Litespeed ile webp'ye çevirdim.)
Doğu Amerika'da bir değişim olmadı ama Batı Amerika, Avrupa, Avustralya ve Asya'da 0,3 saniye ile 1 saniye arasında hızlanma yakaladım. Perfmatters'ta Lazyload aktif iken, Litespeed Cache'de de Lazyload'u aktif ettikten sonra bu şekilde değişim oldu. İkisinden birisini kapattığım zaman, 0,3 saniye ile 1 saniye arasında yükseliyor sayfa hızları.
Perfmatters ve Litespeed Cache'de sürekli deneme yanılma ile ilerledim. Bazı ayarları açınca sayfa hızları 3-4 saniyelere çıktı. Kapatınca bu rakamlara düştü. Sitede şu anda 1000'e yakın dijital ürünüm var. her birinde 4'er tane görsel var (Product Gallery Slider) kullanıyorum.
Eklentiler ve tema lisanslı. İleride bir anda yine böyle 3-4 saniyeye yükselme gibi hız sorunları yaşar mıyım acaba?