Ne kadar kötü kodlarsan kodla çalışıyor.. PHP içine JS yazsan da çalışıyor, HTML/CSS içine gömsende de çalışıyor (pek sevmem), yok kardeşim ben HTML/CSS içinde PHP kodu sevmem dersen JS ile istek atıp geleni işle çalışıyor, if(if(if))) desen çalışıyor, istediğin yapıda yaz çalışıyor, dosyaları sunucuya at çalışıyor forumda popüler olması normal değil mi?
Forumda birçok yazılım görmüş birisi olarak "daha ne kadar kötü olabilir" dedikçe daha kötü kod görüyorum.
Tabiki bu iş zamanla, emek verdikçe, kendini geliştirdikçe olabilecek bir şey. 6 aylık yazılımcıya laf etmiyorum, ilk yazdığım kodları çok hatırlıyorum. Ancak sözde büyük ajanslar, yazılım ekipleri o kadar kötü kod yazıyor ki inanamazsınız.
Her sektörde olduğu gibi "Türkiyenin en gelişmiş" yazılımını satan arkadaşın müşterisi özellik ekletmek için ulaştı. Kod yapısını görünce "Makarna Kod" dedim, ekleriz. Ana dizinde bulunan app klasörüne bir girdim Codeigniter Framework'ü
Route dosyasına giriyorum, route aynen böyle;
'sayfa-ismi' - HomeController::index
'kategori-ismi' - HomeController::index
'urun-ismi' - HomeController::index
Bütün Routelar Home/Admin ve Ajax olmak üzere 3 Controller'a yönlendirilmiş.
HomeController içerisinde;
if slug === 'sayfa-ismi' ise bunu bunu yap.
Sen Controller içerisinde slug çözdürüp işlem yapacaksan Route'a ne gerek var?
Her şeyi tek sayfada yapacaksan Controller'a ne gerek var? yaz bir index.php bas geç.
Hayır madem yapıyı bozacaksın o zaman neden Framework kullanıyorsun?
Ve bunu yapan arkadaş yazılımının Dünyada En İyi olduğunu iddaa ediyor..
Kısacası PHP forumda yaygın çünkü ne yazarsan yaz çalışıyor ve iyi/kötü bir yapıya sarılan yazılım üretiyor.