BahadirTNC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önce bu fikri değiştirerek başlamanı önereceğim. Komisyon işini küçük düşünme.

Başta yaşadığın şehirde kendine referans olması için basit basit işler topla.
  • Esnaftan ve sanayi bölgesinden çevreni geliştirmek için o insanlara en uygun fiyata hizmet ulaştırabilecek fakat bir o kadar köklü ve tecrübeli bir kişi ile komisyon üstünden çalışıp referans toplamaya bak.
  • Zamanla referans ağın şehrinde genişleyince sıra ikinci adıma geliyor. Fabrikalara vesaire otomasyonlar yapabilen yada firmalara tasarım yapan ve iş başı kârı yüksek bir kişi bul git fabrikalara de ben bu işleri yapıyorum önceki referanslarım şu esnaflar dersin bilindik esnafları sayarsın özellikle. Bu sana artı yazar ciddiye alınmanı sağlar yoksa ha diye bir yere girersen bedava iş yapsan yaranamama riski var maalesef. Direk büyük işler yapan birisini bulup büyük firmalara gidersen referansın olmadığı için yeterli güveni sağlayamayabilirsin.
  • Sonra çevreni genişlet fakat bunu iki aşamalı yap. Kendi yaşıtlarından oturaklı, düzgün, işi gücü eğlence olmayan gelecek vaad eden kişileri seç ve bu kişilerle iletişimde kal. Unutma, çevrendeki herkes dünyadan uzak ise dünyaya yakın olamazsın, çevrendeki herkes serseri ise ağın ile yapabileceğin ya illegal fakat getirisi yinede çok düşük yollardan kazanmak olur yada farklı baş ağrısı. Fakat çevrendeki insanlar elinden iş gelen insanlar olursa onlar çalışırken boş durmayı zaten kendine yedirmez çalışırsın.
Hayırlı günler kardeşim.
Öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim.Abi ben sanal ortamda komisyon işinden bahsettim çünkü içim rahat etmiyor ya dolandırırsa bulduğum kişiyi falan içim hep kötü oluyor. Babam da oturduğumuz bölgede tanınan biri olduğu için Çoğu esnafı tanıyorum Allaha şükür zamanında 2 3 tane bölgemizde ki kuaförlere logo da yaptım ama benim hayalim hep sosyal medya sayfa ile gelir sağlamaktı ama bir türlü olmadı yolum daha uzun ilerde elbet olur.