Müşterinize ya da iş, işlem yaptıracağınız birine bir şey yaptırmaya çalışıp, normalde 5 dakikalık sürecek bir işi birkaç saatte yapması ya da birkaç gün sürdürmesi durumunu yaşadınız mı?
Bazen insanların yaptığı işi sevmediğini düşünüyorum. Yukarıda belirttiğim örnek mesela, işlemi 5 dakika da gerçekleştirip, sonucunun nasıl olacağını öğrenmeyi o kadar çok istiyorsun ama karşı tarafta gram heves, motivasyon ve yahut çalışma heyecanı olmadığını hissettiğim zaman garipsiyorum.
Nihayetinde çalıştığım bir müşterimin satışlarını patlatacak bir fikrim varsa yada uygulayabileceğim bir işlem, gece 01:45'te uykumdan uyanıp uygulamayı, sabah uyandığımda da sonucunu görmek uyanmak için sebebim oluyor.
Birilerine yaptığım işle şok edecek sonuçlar sunabildiğim zaman yaptığım işi daha çok seviyorum.
Burada merak ettiğim nokta, bu konuda yalnız mıyım? yoksa herkes mi cuma 18:00'de gelen 5 dakikalık bir işi pazartesine aktarmayı seviyor?
Dipnot: Kurumsal ağa babaların arasında 10 yıl çalıştığımın bilgisini de vereyim