Dreambeauty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda e-ticarete girmek istiyorum . Aklımda uzun zamandır global marka olan shopify alt yapı var. Fakat kafamda soru işaretleri oluştu...

1-) Ülkemizde bu altyapıyı kullanıp dijital pazarlamada bir yerlere ulaşan site örnekleri var mı?

2-) Yerli Eticaret altyapıları neden daha çok talep ediliyor?

3-) Projede bu altyapı ile yola çıkarsak riski artırmış olur muyuz?

Yönetim paneli için bile adamlar mobil app yapmışlar (Siparişlerde bile bildirim geliyor) , Admin kontrol paneli olağanüstü gelişmiş bir bilgisayarda yapılan çoğu işlem belkide hepsi telefondan uygulama ile kontrol edilebiliyor...

Ülkemizdeki durum yogunlukta şu: Yerli hazır alt yapılar veya Opencart, Magento , Woocommerce , Bigcommerce ... İle ozel tasarim yada tema...

Vs vs...

Peki neden pek rağbet görmüyor gibi görünüyor? Sorun var gibi hissediyorum bir yerde... Yada hepsi birer kuruntu ve başlangıç yapıldıktan sonra belkide başarıya ulaşacağız?😊
1- Shopify Türkiye marketi için gerekli çözümlere(entegrasyonlar, dil adres yapısı, işe yarar modüller) yeterince sahip değil ve geliştiriciler de yeterince ilgilenmiyor.
2- Shopify'ın Türkiye sunucuları yok, birçok konuda bence dezavantaj
3- Fiyatlandırmaları hem Shopify hem modüller olsun Türk Lirası kazanan kimseler için fazla
4- Shopify iyi ama altın yumurtlayan tavuk, para kazandıracak yegane şey değil; sonuçta yapılabilen neredeyse her şey bir şekilde diğerlerinde de yapılıyor, sadece güvenli bir platformla sunuyorlar

Ulaşılabilir, ama Türkiye için konuşursak daha iyi çözümler var; diretmeye gerek yok diye düşünüyorum; bunları da Shopify'ı yıllardır kullanan-yöneten biri olarak söylüyorum.