E ticarette tren kaçıyor hocam rekabet had safhada elinde 3milyon liralık malı olan müşterime bile girme dedim fiyatları karşılaştırdığımızda trendyolda satış yapanlar toptan fiyatın bile altına çekiyor fiyatları. Gireceksen eğer çok farklı bir ürün olmalı ve sebat edip yıllarca çabalaman gerekecek. En iyi 3 iç çamaşır fabrikasından birisi teyzemin. Ondan direk fabrikadan aldığım ürünü bile mesela toptan fiyatı 30sa ben 25 e alıyorum adam trendyola 26 liraya koymuş. Nasıl rekabet edeceksin. Web site kuracaksan buna en az 15-20.000₺ sadece reklama bütçe ayırman gerekecek. Sosyal medyası, adwordsu felan derken gelen ciro reklamı bile karşılamayabilir. Moralini bozmayım ama kolay değil. Sürüm yapacak bütçen ve hazırda malın yoksa çok ama çok zor. İyi düşün derim şahsi fikrim.
Hocam selamlar, satış yapmayı düşündüğüm ürün stoklu ürün değil. Üretimi yapılıp gönderim sağlanabilecek bir ürün ve ay sonu sattığın kadar öde şeklinde çalışıcaz.
Web sitesi olarak shopifyın şu an 3 aylık 1 dolar kampanyası var ve site tasarımı, ürün yüklemesi, kategori düzenlenmesi yani A’dan Z’ye tüm kurulum bana ait.
Pazarlama tarafındaysa uzun yıllardır müşterilerimi yönlendirdiğim partner ajansım ile çalışacağım. Çalıştıkları markaların direkt analytics verilerine erişimim bulunmakta ve elde edilen dönüşümü gördükçe işlerini çok iyi yaptıklarını söyleyebilirim.
Yani şu an bakıldığı zaman sadece emek ve reklam bütçesi dışında başlangıç için yatırmam gereken bir ödemem bulunmuyor.