Bu konuda net bilgim yok. Ama şöylede bir şey var. Önce mahkemede dava açıp dava dilekçenizi baroya şikayet ederken verirseniz, baroda daha kısa sürede ve ciddi yaptırımlarda olabilir. Dava devam ederken baronun verdiği kararıda mahkemeye sonradan sunabilirsiniz.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Geçmiş olsun. İnsanlık hali herkesin borcu olabilir, İnşallah istediğiniz her şey yolunda gider ve en kısa zaman da kapatırsınız. İster 1 ister 10 tane dosyan olsun kimsenin sana o şekilde davranmaya hakkı yok. O mal beyanında bulunmadın hapis vs eskidendi. Seni borç sebebi ile hapise gönderebilecek tek şey borcu ödemek için icra müdürlüğü aracılığı ile taahhüd vermen ve buna uymaman, onun haricinde hapis yada başka bir ceza olmaz. Muhtemelen seni arayan kişi Avukatlık bürosunda çalışan personellerden birisi avukat da olabilir. Ama sırf sana borcundan dolayı bu şekilde hakaret vs hakkı vermez. Bunların çoğunluğu bu şekilde seni arar korkutmaya çalışır, akrabalarını arayıp seni yıldırmaya çalışır. Bununla ilgili şikayetini bağlı bulunduğu Baroya yapabilirsin.
Hiç bir tehditlerine de inanma(kapıdayız, ev hapsine geldik yok şu kanun sebebi ile sizi mahkemeye vereceğiz vs), şu anda ödeme gücün yoksa da hiç bir evraka imza atma. Dosyaların ile ilgili herşeyi Uyap tan takip edebilirsin, telefon ettikleri zaman açmana bile gerek yok.
Teşekkür ederim, tabikide insanlık hali biz adam öldürmekdik suç işlemedik borçlu bir konuma düştük sadece ama bu denli yaklaşımlar korku değil sinir sistemimizi bozuyor. Diğer avukatlarda akrabalarıma ulaşmıştı onları düzgün bir dille uyardım ve bir daha yapmadılar ama en azından kurumsal bir tavır vardı bunda ise asla yok.
Olaya bak doğru mu anladım acaba? karşı tarafın avukatı gelip senin özel telefonundan taciz mi ediyor? Şayet olayı doğru anladıysam hemen en yakın karakola git ve tutanak tuttur ve suç duyurusunda bulun elindeki delillerle beraber.
Evet olay bu şekilde malesef, onu anlamaya çalışıyorum barolardan önce dava açmak daha ciddi ve sağlıklı gibi, anladığım kadarıyla barolar birliğine gitsem ufak ceza verip geçecekler büroya
dostum normal bir avukat taciz etmez.
edenler daha öncede çok konu açıldı
cagri merkezi veya katıp olarak çalışan kişiler.
bu kişilere komisyon verilir onlarda seni ode diye sıkıştırır. haciz yasal bir haktır ama haciz tehditi ile birini korkutmak taciz etmek yasal degil.
ülkemizde son yıllarda bir avukat gecen senelerde hacize gidince öldürüldü maalesef. gecenlerde bir avukatin gozune bıçak sokuldu ne acı ve üzücü ki.
Bu taciz edenlerde borcluyu iyice çileden cikardiklari için bence masum degiller.
o nedenle eğer taciz fazlaysa kanitlarini hazırla ve savciya ver.
google yazarsan örnek kazanılmış cok fazla da karar var mahkemeden
geçmiş olsun
Büyük ihtimalle öyle, genel anlaşılsan diye avukat dedim çünkü gelen mesajlarda xx avukatlık bürosu diyor , detayları tabiki bilemeyiz ama ne olursa olsun avukatlar bürosunu temsil ediyorlar. Daha önceki davaları inceledim biraz avukatlık bürosunun borcu sildiğini bile gördüm bu durumlarda, amacım bu değil sinir sistemimi daha fazla zedelemesine izin vermemek. Kafama takılan konu ise bu durumda şikayetçi olduğum kişi xx avukatlık bürosu mu olacak faili meçhul mu tam orayı anlamadım
avukatlık bürosu ise muhtemelen avukat bile değildir. büroda çalışan herhangi bir tahsilat elemanıdır. genelde onlar böyle şuursuz oluyo
Ama daha fazla böyle devam etmemesi için gerekeni yapmak istiyorum