Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir gün başına böyle bi iş gelirse şu maddeyi okuya okuya gözlerin şişer ama

MADDE6 – (1) Kanun kapsamında korunan kişilerle ilgili olarak aşağıdaki tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzer tedbirlere delil veya belge
aranmaksızın mülkîamir tarafından ilgilinin talebi, Bakanlık veya kolluk görevlilerinin başvurusu üzerine ya da resen karar verilebilir
Ben günde 14 saate yakın ya madde okuyorum ya da maddeler ile alakalı şeyler yazıyorum. Gözlerimin şiştiği doğrudur.

Bahsedilen tedbirler bir üst madde olan 5. maddede sayılıyor. Bunlar mağdurun evine, işyerine ya, çocuklarına yaklaşmama, telefonla tehdit etmeme gibi tedbir kararıdır. Kolluk görevlisi bu kararı geçici olarak verir en kısa sürede (genelde bir gün) o yerin görevli mahkemesinin hakimi bu kararı değerlendirir.

Kimsenin 6284 sayılı kanunun 6. maddesinden dolayı 6 ay bile ceza aldığını görmedim. Elbette beyefendinin videolarına izlenme, aynı görüşteki kişilerin savunmalarına da argüman lazım bunu da anlıyorum.

Ama ben 6284 sayılı yasa sayesinde kocasının öldürmek maksadıyla boğazını sıktığı kadının uzaklaştırma kararı sayesinde dava görülene kadar can güvenliğini sağladığını, tiner bağımlısı kocasını boşanma davası bitene kadar evden uzaklaştırabilmek için bu yasaya sığınan başka bir kadını gördüm.