kimenet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Etsy satış yapıyodunuz sanırım hocam iyide gidiyordu anladığım kadarıyla. etsy mağazanızımı kapattı neden film işlerine girmek istiyorsunuz. Benimde etsy mağazam var şuan satışlar sıfıra yakın nerdeyse gözden çıkardım etsyi artık. Türkiyeye gizli bir engel var gibi hissediyorum etsyde.
Evet aynı şekilde Etsy'de ciddi bir düşüş var. Hatta %100 kendi üretimi olan mallar satan arkadaşımın 2-3 mağazasını kapattılar, can sıkıcı hale gelmeye başladı artık. Etsy haricinde Amazon ve kendi e-ticaret sitemden de satış yapıyorum, onlar olmasa bildiğiniz aç kalırım zaten.

Aslında böyle bir düşünceye girme nedenim e-ticaretten yorulmak. Yalnız çalıştığım için sunucu kurulumundan seoya, fotoğraf çekiminden pakete kadar her şeyi tek başına yapıyorum, bu yüzden dijitalden kazanma niyetindeyim. Biraz yeteneğim olsa dijital ürünler yaparak satışa koyarım ama kreatif yönüm sıfır noktasına yakın. Geçim sağlayabilecek düzeyde kazandıracak websitesi kurmak ya yıllar alır yada ciddi bir yatırımla satın almak gerekir, bu ikisine de sıcak bakmıyorum. Bu yüzden dizi-film sitesi olayları radarıma girdi