İşler sözlü olunca da iş sonunda "ben bunu demiştim niye böyle olmadı" diyemiyorsunuz çünkü elinizde somut kanıt yok.
Yapılacak işe cidden özen gösteriyorsanız işi doküman haline getirip o şekilde iletmeniz en mantıklısı.
İki kelime konuşamayan insanlar diyerek o kişilere laf söylüyorsunuz ama söyleyeceği şeyi yazıya dökemeyen kişilere ne demeli?
Daha önce çok yaşadım biliyorum. Her şey yazılı olursa en azından sonrasında sorun olmuyor.
En iyisi doküman hazırlamak. Eğer doküman hazırlayamayan ya da yapılacak işi yazılı olarak anlatamayan bir kişi olursa ilk olarak ses kaydı talep ediyorum ki kanıt niteliğinde bir şey olsun. O da olmazsa sizinle konuşan arkadaşın yaptığı gibi direkt reddediyorum.
Hocam kesinlikle haklı olabilirsiniz. Ama dökümandan önce bir iş var düşünün onun yapılır mı yapılamaz mı sorulması gerekebiliyor. Mesela bir yazılım isteyeceksiniz. Önce detayları sözlü aktarıp ardından yazılı iletmek daha makul. Yoksa çok haklısınız.
Ama benim sunduğum hizmetler gibi standart hizmetler düşünün. Her şeyi r10.net konumda yazmışım. Video da çekmişim.PDF iletmişim. Sadece bir şey sormak için beni müşteri arayabilir. Konuyu anlamamış olabilir. Bende sesli ve görüntülü iletişim çok önemli.