Genel olarak haklısınız. Dün buradan bir arkadaşla yazıştım whatsapp ile. Arayıp anlatayım dedim, sesli konuşamam yazın dedi. Yazdım ama yazarak ne derece anlaşabilir ki bir iş için. Kelime hatası yapsan sen burada bu şekilde yazmışsın diyecek. Dedim ki yazarak olmuyor arayıp anlatmak daha mantıklı. Bu şekilde ilerleyelim ya da sizinle çalışamayacağız dedi. Tabi tam öncesinde ben Yazdım bu şekilde anlaşamayız hayırlı işler diye. Demem o ki evet iki kelime konuşamayan kişiler iş yapıyor ve nasıl yapıyor bilmiyorum.
İşler sözlü olunca da iş sonunda "ben bunu demiştim niye böyle olmadı" diyemiyorsunuz çünkü elinizde somut kanıt yok.
Yapılacak işe cidden özen gösteriyorsanız işi doküman haline getirip o şekilde iletmeniz en mantıklısı.
İki kelime konuşamayan insanlar diyerek o kişilere laf söylüyorsunuz ama söyleyeceği şeyi yazıya dökemeyen kişilere ne demeli?
Daha önce çok yaşadım biliyorum. Her şey yazılı olursa en azından sonrasında sorun olmuyor.
En iyisi doküman hazırlamak. Eğer doküman hazırlayamayan ya da yapılacak işi yazılı olarak anlatamayan bir kişi olursa ilk olarak ses kaydı talep ediyorum ki kanıt niteliğinde bir şey olsun. O da olmazsa sizinle konuşan arkadaşın yaptığı gibi direkt reddediyorum.