Pegasus, sasa, tupras gibi saglam yukselen yerli hisseler var iken ben neden dolara yatirim yapim? kar payi odeyen yabanci hisselerine veya fonlara yatirim yaparim. Apple gibi mesela dolar olarak temettu veriyor. Dolarin kendisine yatirim yapmak sacma. Ytd.
Kardeş sen spekülasyon seviyorsan sana kim ne diyebilir. BIST şu anda dünyanın en spekülatif borsalarından biri, belki de en spekülatifi. Varlık fonu yüklü alım yapmasa borsa taban taban gidecekti günlerdir.
Türkiye'nin sattığı eurobond'u yabancılar milyar milyar dolarlık alırlardı. Özellikle tek adam rejimi geldiği beri bütün yatırımcılar borsadan kaçtılar, ama tefeci faizli eurobond'ları havada kaptılar. Son zamanda ülkenin geleceğini iyi görmedikleri için sadece araplarla ilişki içindeler. Onlar da eurobond yerine toprak büyük şirket ne varsa satın alıyor ki daha mantıklı.
Daha detaylı yazardım da, yatırım araçları zamana göre ağırlıklarını artırır veya azaltırlar. Şu ortamda küçük yatırımcıların borsaya girmesi mantıklı değil.
Dünyanın hiçbir yerinde 2. el araç yatırım aracı değildir, ama bizde en fazla getiriye sahip enstrümanlardan biri