1-2 şey söyleyecektim baya uzatmışım o yüzden son cümlemi özet olarak sunuyorum :d
Özet: Bütün olay başlık ve küçük resim ile insanların videoya tıklamasını sağlamak ve onları memnun ederek video içerisinde uzun süre tutmak.
Kanalı ve videolarınızı beğendim başarılar dilerim (:
Belki gereksiz görülebilecek diğer ayrıntılar:
- Abone konusu doğru o yüzden abone olmadım. Video paylaşıldığında küçük bir kısmına bildirim gider ve onlar içerisinde çoğunluk bildirime tıklamaz, tıklayıp videonun küçük bölümünü izleyip çıkarsa diğer abonelere bildirim gitmez.
- Videoları gizli olarak yükleyip her zaman aynı gün ve saatte olacak şekilde düzenli olarak paylaşırsanız(sanırım bu sistemin işleyemeye başlaması için 3-6 ay arası bir zaman geçmesi gerekiyordu), aratmalarda diğer insanların önüne geçme imkanınız bulunuyor.
- İzlenmelerin büyük kısmı aratmalar yerine önerilen videolardan gelecektir. Rakiplerinizin kullandığı etiketleri kullanırsanız onların videolarında önerilme ihtimaliniz yükselir(tabii ki videonuzla ilgili olmalı), tüm videolarınızda 2-3 tane ortak etiket bulunmalı (kanal adınız ve kategori etiketi falan olabilir) bu sayede kendi videolarınızda yine diğer videolarınkz önerilir ve insanların başka kanallara gitme ihtimali azalır.
- Başlık, açıklama ve etiketler aratma ve önerilenlerde çıkmak için önemli olsa da hiçbir açıklama ve etiket eklenmemiş videoların çok izlendiğini görebilirsiniz. Buradaki olay başlığın tıklanabilecek kadar ilgi çekici olması ve izlenme süresidir.
- İzlenme süresi en önemli konudur. Kısa videolar çok izlenir, kısa oldukları için çoğunluğu izlenebilir. Ama rakip video hem uzun hem de süre bakımından daha fazla izlenmişse uzun olan öne geçecektir. Buna rağmen süreye çok takılmadan verilmek istenen mesaj ne kadar sürüyorsa o kadarlık video çekmek bence daha doğru olur.
Bunları mutlaka araştırmışsınızdır yine de bilgi olsun diye yazmak istedim.
Değerlendirmeme gelirsek.. sanırım arkadaşınızdan dolayı bu kadar izlendiniz (kısa sürede kendi başınıza izlendiyseniz mükemmel bir olay) ama yorumlara falan bakılırsa etkileşim olmuş bu güzel bir şey, nereden geldikleri çok önemli değil memnun kalmışlar sonuçta. Videolar güzel(ortadakinde küçük bir ses sorunu oluşmuş sanırım), kanal güzel, ufak tefek şeyler dışında bir sorun yok. Kendinizi tabii ki geliştirin ama YouTube için geliştireceğiniz pek bir şey kalmamış. İnsanlara aradıkları şeyi vererek onları memnun edin yeterli.
Ufak tefek sorunlar ise video içindeki konumunuz (logo görünmesi için kendinizi ortalamamışsınız tuhaf görünüyor), arka plan dikkat dağıtıyor, aynı şekilde önünüzde bir mikrofon olması da öyle yaka mikrofonu tercih edilebilir. Videoların küçük resminde aynı şablonu kullanmak tercih edilebilir ama ben genelde kendimi koyup yanına yazı yazardım. Kanal tanınınca resimde beni görünler tıklamaya daha meyilli oluyordu tabii sevmeyenler de tam tersi (: Sizin yaptığınız gibi logo da olabilir tabii ama akılda tutması biraz zor, yüzler daha ayırt edici oluyor.
Bu söylediklerim şart mı? Asla değil. Ben uzun yıllar telefon ve 100 liralık yaka mikrofonuyla içerik ürettim. Sonra dedim böyle olmuyor kaliteli kamera ve mikrofon alayım. Aldım ve hiçbir değişiklik olmadı, eskisinden daha fazla izlenmedim. Çünkü insanlar kamera veya mikrofonla tatmin olmayacak. 144p görüntü yoksa, ses dinlenebiliyorsa hiçbir problem yok. Aynı şekilde bahsettiğim diğer ayrıntılarda öyle.