C0S4R adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer gerçekten sizi tatmin edici bir cevabınız yoksa bildiğiniz yoldan gidebilirsiniz. Ama öncesinde aklınızda kalan soru işaretlerini gerçektende araştırmış olmanız gerekiyor.( ayetler, hadisler ve icmaları detaylı incelemeniz gerekir) Sonrası sizin iç muhasebenizle alakalıdır. Kuran da yoksa hadislerde geçmiyorsa bildiğinizi okumakta serbestsiniz. Ama bu saydıklarımın herhangi birinde aksi söyleniyorsa günaha düşersiniz.
Arapça ana diliniz gibiyse tefsir yapabilecek kadar Kuran'a ve hadislere hakimseniz kendi tefsirinizi kendiniz de yapabilirsiniz. Ama yok ben şu cümleden şunu çıkardım bu benim doğrumdur diyorsanız ancak kendinizi kandırırsınız.
Tam da tarikatçı emmilerin sözleri; "aman ha siz Kuran okumayın, siz Allah'ın sözlerini anlayacak kapasitede değilsiniz. Şeyh hazretleri ne derse doğru odur." ki Allah'ın apaçık sözlerine rağmen bunu derler. "Biz Kur'an'ı sana her şeyin apaçık bir beyanı olarak indirdik." (Nahl, 16/89)

Konuya dönersek, akşam orucu açarken hava nasılsa sahur vaktinde de hava aynı olur yani olmalıdır.