Hocam öncelikle sınavların zorluk-kolaylığına göre sıralamalar değişir Size şu neti yapmalısınız diye söyleyeceğim netler her sene farklı sıralama getiriyor Görsel olarak 2022-2021-2020-2019 da hangi sıralamaya denk geldiğini de ekliyorum Fakat yığılmanın en fazla olduğu 2022-2020 sınavlarında bile 150 bine girilebiliyordu bu netlerle
76 diploma notuyla;
TYT 55 net
Hangi dersten olduğu fark etmez isterseniz 40 Türkçe 15 sosyal yapın matematiğe hiç dokunmayın, isterseniz 30 Türkçe 15 Sosyal 10 Matematik yapın
AYT 40 net
Burada da hangi dersten olduğunun önemi yok Sosyal-1 kısmını full yapıp hiç matematik yapmasanız da olur Biraz matematik yapsanız da olur
Ben 10 Matematik 30 Sosyal olarak hesapladım
Sıralama hesabı ile alakalı internette birçok site var Dilerseniz farklı netlerle kendi sıralamanızı hesaplayabilirsiniz Diploma notunuzu değiştirerek ne kadar ileri gidebileceğinizi görebilirsiniz Kendi sitemi şuraya iliştiriyorum ama bütün siteler genelde yaklaşık hesaplıyor zaten
YKS Sıralama Hesaplama
Gerçekten çok teşekkür ederim, kafamı sürekli kurcalayan bir soruydu bu, yani yapabileceğime inansam ve birçok kişiden kolay olduğunu duysam bile bu detayları yazmanız içimi daha da rahatlattı ve üzerine daha çok araştıracağım, şu an bana ne kadar faydalı bir cevap verdiğinizi tahmin bile edemezsiniz minnettarım , hayatınızda başarı ve mutluluk hiç eksik olmasın.