Selamlar,
Öncelikle ben bir yanlızca bir grafik tasarımcıyım. Bu konularda kör kütük cahilim. SEO nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır? Bu tarz genel bir sorum var. Kısaca bu soruları ortaya çıkaran ihtiyacımdan bahsedeyim.
Dediğim gibi grafik tasarımcı olduğum için SEO ile hiç, web tasarım işleriyle doğrudan bir alakam yoktur. Fakat HTML & CSS üzerine biraz heves, biraz da bilgim olduğu için; bir müşterime tek bir sayfalık basit bir tema kurulumu yapacağım. Asıl istediği arama motorunda sektörü ile ilgili kelimelerde kendi website, sosyal medyasına etkileşim olmasını istiyor.
Şimdi SEO kısmının ne olduğunu anlamak istiyorum, muhtemelen benim yiyeceğim bir nane değil, o yüzden ilerleyen zamanlarda bu işi profesyonel anlamda yapan birisinden fiyat almam gerekecek. Mesela website içerisinde göstermelikde olsa birkaç blog yazıları eklemem gerekir mi? Bu Google AdSense'in SEO ile alakası var mıdır? Bing AI'a sorduğumda site içi ve site dışı SEO konularından bahsetti.
Bir merak ettiğim konuda; basit bir site olacağı için ücretsiz bir hosting kullanacağım. Malum ücretsiz hostinglerinde bandwidth, daily hit gibi değerleri çok az. Bunların SEO ile bir alakası var mıdır? Ücretli bir hosting kullanmak gerekir mi? Varsa önerilerinizi sunarsanız sevinirim.
Bilgisi ve vakti olanlar aydınlatırsa sevinirim.
Kısaca seo (arama motoru optimizasyonu) web sitenizi google'da ön sıralara çıkarmaya yarar örnegin halı yıkama anahtar kelimesinde üst sıralara çıkmak istiyorsanız seo çalışması yapmanız gerekir.