Yazdıracak kişi 25 üzeriyse Ritalin vermiyorlar, Concerta veriyorlar. Ritalin daha kısa süreli, Concerta daha uzun sürelidir. Atıyorum biri 2-4 saatse, diğeri 6-8 saat etki gösterir. Tabii mg'lar önemli. Bu ilaçları almak şehir şehir değişiyor. Bazı yerlerde almak çok daha kolayken, bazı yerlerde zor veriyor doktorlar.
Psikiyatrist sizin odak+dikkat probleminizin olup, olmadığına ve şikayetlerinize bakar. Duruma göre yazar. Kullanan birisi olarak, gerçekten ihtiyacınızın olup olmadığına doktor kontrolünde karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Evet yapacağınız işlere çok daha konsantre olacak olsanızda, sinirlendiğinizde veya benzeri duygu tepkikerine ekstra, aşırı hareketler yapabileceğinizi, ilaç etkisi bitince yoksunluk çekeceğinizi, anlık depresyonlar ve beslenmenize dikkat etmezseniz zayıflayacağınızı belirtmek isterim. Hem kullanan, hem de ailesinde, çevresinde çok fazla kullanan birisi olarak söylüyorum
Yazdıracak kişi 100 kg, kullanacak kişi 70 kg olursa, o bile sıkıntı yaratabilir. Çünkü Concerta yazacaklar. Gerçekten ihtiyacınız yoksa kullanmayın.
Edit: Raporunuz geçmişten varsa, doktorlar 25 yaş üstüne de yazabiliyormuş artık. Sadece devlet karşılamıyor, para ile alabiliyormuşsunuz.