Hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum. Okuduğum kur-an'ı kerimin türkçe mealinde şöyle bir açıklama vardı. "Yapılan iyiliğin mislisini Allah katında mükafatı elbette oluyor. Birisinin karnını doyurduysan Allah katında bunun 10 milsi veya 100 mislisini alabilirsin." Fakat yaptığımız günahlardaysa böyle bir durum söz konusu değil. Bir günah işliyorsan, o günah Allah katında mislisi ile dönmüyor ki ?
Google'da 61 gün kefaret orucu yazarken bot gereken cevabı vermiş görünüyor
Alıntı
61 gün kefaret orucu, İslam dini hukukunda bir ceza olarak belirlenmiştir. Bu ceza, bazı büyük günahlar işleyen kişilere verilir. Kefaret orucu tutulmadan önce, kişinin günahı için tövbe etmesi gerekmektedir.
61 gün kefaret orucu, ardışık olarak tutulur ve her gün için bir gün oruç tutulur. Bu oruç, iftar ile sahur arasındaki zaman diliminde tutulur ve sadece su içmek izin verilir. Oruç, 61 gün boyunca tutulduktan sonra, kişi kefaret borcunu ödemiş olur.
Kefaret orucu tutmak, kişinin günahlarından arınması ve Allah'ın affına nail olması için bir fırsat sunar. Ancak, bu cezanın uygulanması sadece bir din adamı veya yetkili tarafından verilebilir ve bireysel olarak uygulanamaz.
Şahsen ben X kurumun, Y şahsın yaptığı açıklamalarını çok takmıyorum. Allaha karşı sorumlulukları yerine getirirken, kalben bu süreci yaşıyorsanız. Mükafatını alırsınız diye düşünüyorum.