Kısıtlama kalkacak diye biliyorum bu arada dediğim gibi 5. Yılda emsal talep edebilir
bir avukat sitesinde asagidaki metni buldum. bu davalarda sadece emsal degil de yasal oranlara da bakıldığı ve hakkaniyetli karar verildiği yaziyor. merak ettigim hakkaniyetten kasit nedir? ornek bir dava bilginiz tecrübeniz oldu mu hocam, burada direkt emsale gore ev sahibi mi korunuyor yani? dediginizden bunu çıkarıyorum. oyleyse zaten tefe tufenin bi anlami yok ki, piyasa siserse kiraci altinda her turlu ezilir demek bu
Alıntı
Kira Bedelinin Tespiti Davasında 5 Yıllık Süre: Taraflarca kira bedelinin arttırımı konusunda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira yılında uygulanacak kira bedeli, hâkim tarafından tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranı, kiralananın durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde tutularak hakkaniyete uygun biçimde belirlenir (TBK m.344/3). Örneğin, 01.01.2023 başlangıç tarihli ve 7 yıllık kira sözleşmesi yapan taraflar, 5 yılık sürenin dolduğu 01.01.2028 tarihi itibariyle kira bedelinin tespiti davası açılabilir