Hocam bunu ChatGPT'ye ben de sordum açıkçası ama SignTool isimli bir araç varmış Microsoft tarafından geliştirilmiş ama kullanım şeklini bilemedim.
SignTool, Windows için bir araçtır ve bir dijital imza kullanarak dosyaları imzalamanıza olanak tanır. Bu araç, Windows Development Kit (WDK) veya Visual Studio gibi araçlarla birlikte gelir.
SignTool'u kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
İlk olarak, SignTool'u kullanabileceğiniz bir bilgisayar veya sanal makineye ihtiyacınız var. SignTool, Windows Development Kit (WDK) veya Visual Studio gibi araçlarla birlikte gelir. Bu araçlardan birini yükleyerek SignTool'u kullanabilirsiniz.
SignTool'u kullanarak bir dosyayı imzalamak için, bir sertifikaya ihtiyacınız var. Bu sertifika, bir dijital imza kullanarak dosyalarınızı imzalamanızı sağlayacaktır. Kendi sertifikanızı oluşturabilir veya bir sertifika hizmeti kullanabilirsiniz.
Sertifikanızı hazırladıktan sonra, SignTool komut satırını kullanarak dosyanızı imzalayabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki komut dosyanızı imzalar:
signtool sign /a /t http://timestamp.digicert.com /f "sertifika.pfx" dosya.exe
Bu komut, dosyanızı /f parametresi ile belirtilen sertifika ile imzalar. /a parametresi, imzalamadan önce dosyayı doğrular. /t parametresi, imzalamanın zaman damgasını alacağı URL'yi belirtir.
SignTool'un diğer kullanım seçenekleri arasında, imzalama sonrası dosyanın doğruluğunu doğrulama, dijital imza detaylarını görüntüleme ve sertifika yönetimi gibi özellikler bulunur.
SignTool hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Microsoft'un SignTool belgelerine bakabilirsiniz.