Merhaba değerli r10.net üyeleri,
Ben Ali çoğu kişi beni ald, aldemir gibi isimler ile tanır.
Acısıyla tatlısıyla forumda 4,5 - 5 senemi doldurmuş bulunmaktayım.
Bu 5 senede neyi öğrendim diye soracak olursanız sevginin ve itibarın paradan kat kat daha değerli olduğunu aile kavramının sözde değil gerçekten olması gerektiğini r10.net ve canımdan çok sevdiğim AİLEM öğretti.
Velhasıl kelam,
İnternet ile tanışmam arkadaşlarım 2007-2008 senesine dayanmakta henüz o zamanlar 480RAM ekran kartı olmayan bir bilgisayarım olmuştu. Daha sonra çok uzun süre sonra 2012 yılında evimize internet bağlandı ve ben o zaman internet ile tanıştım. 2012-2015 tabi o zamanlar kral oyun, oyun gemisi, MSN, sesli sohbet odaları vardı, güzel günlerdi. 2015 yılında youtube "internetten para kazanma" yazdım ve karşıma klasik anket siteleri çıkmıştı ama nasıl hevesliyim anket doldurdum diye bana para mı vereceklerdi tabi ki HAYIR. O zamanlar facebook baya bir revaçta idi. Sonra bir arkadaşın "Console Code" ile grubunu 1 günde 500-600b yaptığını gördüm ve benimde olması gerekiyordu. Araştırdım ve sonunda buldum. Yaklaşık 1 ayda 3,5Mn facebook grubu yaptım ama bunu paraya dökemiyordum. Sonra o zamanlar yeni çıkmış "Whaff Rewards" ve "Yroo" adında uygulamalar vardı mantık çok basitti. Üye getirecektim bana para ödeyeceklerdi. İlk paramı o zamanlar paypal türkiye de aktifti. 150$ para kazanmıştım. Sonra daha fazla daha fazla derken o zaman asgari ücret sanırım 1.200 civarı iken ben haftalık 2.000tl kazanıyordum. Tabi daha önce para yönetmediğim için istediğimi alıyor, sağlıksız beslenme, iyi ce asosyal bir kişilik olmuştum. 1 sene sonra grup kapandı. Daha sonra ben Hyip, network marketing, referans programları ve Affilate Markenting uğraşmaya öğrenmeye başladım. 2016-2020 yılına kadar bu işi yaptım aynı zamanda da fabrikada çalışıyordum. Daha sonra burası kırılma noktasıdır!
Ankara'ya gittiğimde dostum, kardeşim, canım ciğerim dediğim insanlar sırtımdan vurdu. Sonra tekrar aile evi Burdur'a döndüm.
Bitmiş tükenmiş bir insan gösterin deseniz herhalde 2021 yılı benim için öyledir.
Gün boyunca telefona bakıyor, yemek yemiyor, sadece sigara yatıyordum bir ara durumu o kadar abarttım ki koala gibiydim kalkıp geri uyuyordum. Bu süreçte anksiyete, kişi bozukluğu, depresyon ve kurdeşen hastalığım nüksetti. ve battım. (-500.000)
Bazen bir şeyler üst üste gelmeden yaşamadan insanlar görmüyor bunu da buraya not olarak yazmak istedim. 2021 yılı benim için yok. İcra dosyalarım, Krediler, Evlilik Planları olacakken bir anda terkedilmek bunlardan bir kaçı.
Asıl sizi ilgilendiren konu nasıl yükseldin nasıl yaptın ?
Arkadaşlar yaklaşık bu sektörün içinde tam anlamıyla 3-4 senedir varım. Şunu anladım bir insanın işini çok iyi yapması değil, işini zamanında teslim etmesi gerekiyor. İyilik artık yok, İyi insanları kullanıp atıyorlar gibi bakmayın olaya bilgi paylaştıkça ve yardımlaştıkça çoğalır. Şuan şahsıma ait "aldmedya" , "haritaservisi" , "logolooy" , "ald creative agency" bulunmakta. Ar-ge çalışmamız son 3 yazdığım işim için tamamlanmış bulunmakta çok yakında ofisimizi bulduğum yer ve komşu illere açıp sonrasında "Ey İstanbul Ben Geldim" demek istiyorum. Önümde çok engel var bunun farkındayım. Bir işe insan alırken okuduğu mektebe, ideolojisine, tuttuğu takıma veya görüşüne bakmıyorum. "İyi bir insan mı ?" "Beni yarı yolda bırakır mı ?" sorularına göre aslında alıyorum çünkü şu devirde okulun pek bir önemi yok. Çok samimi olmadığım arkadaşlarım YTÜ, İÜ, AÜ gibi üniversiteleri bitirmiş asgari ücretle çalışmakta. Buraya kadar gelip okuyan kardeşlerime biraz bir şeyler katabildiysem ne mutlu bana. Son olarak kendimin iki tane sözünü söylemek istiyorum;
- Çevre çevreyi hem doğurur, hem de doyurur..
- Ne kadar kazanıyorsan kazandığın paranın 10/11 rekalama yatır
Herşey'den önemlisi İyi İnsan Ol, Parayı amaç olarak görme, Koşmaktan ve denemekten hiç bir zaman kaçma..
!! Çok yakın zamanda 4 girişimim için Türkiye geneli yeni çalışma arkadaşları alacağız. Burada Bildirim Reklam Olarak çıkılacaktır.