Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
2014'de şöyle bir yazı paylaşılmış.
Davetiye Neye göre veriliyor?
Kendimize göre bir fonksiyon algoritması yazdık. Bu fonksiyon manuel olarak belli zaman aralıklarında çalıştırılıyor.
Algoritma içinde neler var:
- R10'un forum mantığını kavraması için üyeliğinin belli bir süre eskimesi gerekli. { Dün üye olan yani Yeni üye olan üyelere davetiye verilmiyor }
- Üyeliği eski ama forumda varlık göstermeyen zombi üyelere davetiye verilmiyor.
- Mesaj ortalaması belli bir rakamın üzerinde olması gerekiyor. Üye boş mesaj kasmasın diye bazı kategorilere gönderilen cevap mesajları üyenin mesaj sayısını artırmıyor.
- Yazdığı mesajlara aldığı Like Sayısıda davetiye algoritmasının içinde bir parametredir.
- (itrade skoru parametresini belli dönemlerde aktif ediyorum. Belli bir rakama ulaşmış kişilere davetiye gönderim hakkı veriyoruz. Bu herzaman aktif degil. Herkes sonuçta ticaret için gelmiyor).
- R10Like artık işin içine katılacak. {İnsanlara faydalı kişilerinde arkadaşları GENELDE faydalıdır.)
Ve birkaç kriter daha eklenerek tüm üyelerin bir R10Skoru çıkarılıyor.
örnegin Ali nickli üyenin R10Skoru: 3.59 çıktı diyelim.
if ($r10skoru >3.5) { bu üye davetiye kazandı }