Hocam benim düşüncelerim şu yönde;
İlk üye olmaları için kullanıcıları teşvik edecek bir kampanya gibi birşey olabilir veya küçük bir ödül sistemi vs geliştirilebilir. Bunun yerine yeni kullanıcıları platforma çekebilecek en önemli şey ise mevcut kullanıcıların aktif olması ve onların referansı ile başkalarını da davet etmeleri olacaktır. Çünkü genel olarak forum kullanıcıları biraz daha teknolojiyle arası olan kişiler olmakta az da olsa, bu kişilerin arkadaşları da kendileri gibi olduğunu düşünürsek mevcut kullanıcıların arkadaşlarıni da sisteme üye yapması için bir teşvik gerekli. Reklam konusuna gelirsek de. Reklamı sosyal medya veya günlük yaşamda somut bir şekilde yapmanız gerekiyor. Sosyal medya sayesinde daha fazla kişiye ulaşırsınız ama ortalama kullanıcı aktifliği kısa olacaktır. Bunun yerine ilk etapta yaşadığınız şehir veya büyük şehirlerden birisinde bir reklamci aracılığı ile afiş çıkartıp bunları bir ekip olarak şehire yaymaniz, dagitmaniz da iyi bir fikir diye düşünüyorum. Bu türlü daha aktif bir kitleye ulaşabileceğinizi düşünmekteyim. Ama sosyal medya da reklam da işinizi görür. (Bence özellikle YouTube da reklam vermeniz iyi olacaktır.) Şahsen Twitter, Facebook ve Instagramda reklam vermeyi gereksiz buluyorum. Bu konuda.