Emireromi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar 80 bin tl kredi borcum var iş yok faiz ler birikiyor yapacak hiç bir şey bulamıyorum resmen bir çukurun içindeyim
Nasıl cikacam bu işin içinden hayatan hata hiç bir şey den tat almamiyorum genç bir ihtiyar gibiyim şuanda hiç bir iş yok elimden hiç bir şey gelmiyor
Bu konuyu acmamim sebebi bi nebze belki rahatlarim diye açtım bazen dert anlatmak iyidir derler galiba yolun sonuna gelmiş durumdayım
Bak bu altdaki alıntıladığım arkadaşın mesajını yabana atma.Çok güzel yazmış,en doğrusu ve yapman gereken budur.Benimde yaklaşık vergi ve bankalar dahil 7M tl'ye yakın borcum var. İster istemez takıyorsun, düşünüyorsun elin kolun bağlı oluyor birşey yapamıyorsun falan ama vazgeçmeyeceksin,salmayacaksın hiçbirşeyi. Bak faiz biniyor diyede korkma, bizzat benim başımda. Bir bankamdan örnek vermek gerekirse aynı senin gibi 85bin tl kredi borcu patladı ve faizle 140bin tl ye çıktı, sürekli aradılar,haciz gönderdiler,gelen haciz memurları geldikleri gibi gitti çünkü birşey alamıyorlar.En sonunda aramayıda haciz memuru göndermeyide kestiler.Hatta en son geldiklerinde aradım çıkıştım avukatlara, dedim ikide bir haciz memuru gönderip durmayın,alacağınız birşey yok, amaç huzursuzluk vermek ise istediğiniz kadar devam edin borcu ödeyemiyorum isterse faiz ile birlike 300 bin yapın.Tabi aradım öncesinde söyledim bakın yapılandırın ödeyeyim aylık 2-3k tl neyse , yok olmaz falan tamamini ödeyeceksiniz vs demişlerdi.Bunları yüzüne vurdum ve şikayetçi olacağımıda söyledim böyle böyle yapmayın artık, birşey alamıyorsunuz yada alacağınız bir tv ise, tv ile borç kapanacaksa ben getireyim ofisinize bırakayım derken kestiler haciz gönderme işini.Sonra beni aradılar işte faizleri sildik kampanya yaptık ana borcunuz 85 bin + 3binkusur tl toplam 88bin küsur öderseniz kapatacağız dosyayı, dedim ödemiyorum... Tabi vardı da ödemiyorum demedik.. Suan öyle kaldı ayda falan 1 kez ararlar ödeme durumunuz varmı falan yok derim kapatırlar.

Şimdi aşağıda yazan arkadaşımızın dediği gibi harekete geçmelisin.Araştır iş kollarını yada bildiğin işlerde kazanç elde etmenin yollarına bak ve bir yerden başla.Yani bende 1 tek bu borç olsa bir işe girip çalışıp maaşımdan kestirip ödeyeceğim ama çok olduğu için oda olmuyor bende. 1.5 yıl baktım ettim bazı işlerimi çözmeye çalıştım baktım olmadı şimdi yaptığım bazı şeylerden sonra gidip tekrar şirket açacağım ve bir yerden başlayıp bu borçları gerek yapılandırmalar gerek farklı farklı şekilde ödeyeceğim bir şekilde.Yani borç var diye oturup düşünürsen hareket etmezsen daha kötü olursun.Kafana takma, takmamaya çalış ve bir yerden başla kardeşim.

nasirjones adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam "borcum var napacağım" diye konu açmış. Altına "Takma kafaya, ye iç gez aman nolacak." yazmışlar. Kötü Instagram motivasyon sayfaları gibisiniz. "Milyoner mi olmak istiyorsun! O zaman 2 bardak su iç, erken kalk" falan da yazın tam olsun.

Bir an önce harekete geçip gelir kaynağı oluşturmalısınız. Tam zamanlı, freelance işler bakın yeteneğinize göre. Nakite çevirebileceğiniz şeyleri düşünün. İkinci el eşya, kitap vb. Borcunuzu yapılandırıp yavaş yavaş ödeyin.