Elazizli23 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana bu şekilde yüklenemezsin çünkü asıl empati yeteneği olmayan sensin Allah cc seni yarattı ama oruç tutmama hakkım var diyorsun mal sahibine karşı çıkıyor müslümansan tutmama hakkın yok akaid e bak
Bir müslüman kimsenin ibadetine karışamaz. Dinimizde çoğu şeyde olduğu gibi oruç için de bazı kıstaslar mevcuttur, örneğin kişi hasta olabilir bunu yargılamak yalnızca Allah'a mahsustur. Bu şekilde bağnaz düşünceler sizi dinden çıkarır, Allah'ın hükümlerine uyunuz lakin bu hükümler hakkında karar vermeyiniz. İslam hoşgörü dinidir ve sıkıntısını dile getirebilir, davul çalmanın din ile bir alakası yoktur.
oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

bu işin sonu 'Yıl olmuş 2023 hala ezan okunuyor; namaz kılan var, kılmayan var arkadaş! Herkes telefonundan namaz vakitlerini görebiliyor, kılacak adam telefonuna baksın öyle gitsin camiye.' söylemine kadar gider. Tutumunda öznel olarak haklı olabilirsin, lakin araya demokrasiyi kattığımız ve bu konuyu oylamaya sunduğumuz zaman ortaya çıkacak sonucu gayet iyi biliyoruz. Kültüre girme demişsin başında ama bu işin bir mantığı yok zaten günümüzde, sadece kültürel amaçlı yapılan bir şey. Oldukça yozlaştık kültürel olarak bir kaç şey kaldı, onlar da gitmesin elimizden.
İslam bir dindir kültür değildir, kültürümüzden yıllar önce uzaklaştık zaten öncelikle bu düzeltilmeli. Ezan konusunda ise okunmalı hemfikiriz fakat güzel bir mühendislik ile ezanın sesinin duyulmadığı yerlere yayılıp o şekilde okunmalı yani 1 mahalleye 5 camii açarak değil, davul ise tamamen suanki koşulları göz önünde bulundurursak saçmalık şöyle örnek vereyim ben şahsen depremi yaşadım ve hala bu psikoloji ile yatıyoruz, davul her çalındığında sanki duvarlar titriyor gibi oluyor. Tüm ülke bu durumda iken bırakın da davul bir köşede kalsın.