Bende AS hastasıyım 2016da tedaviye başladım. haftalık 50mg enbrel kalem iğne kullanıyorum. İğneyi kullanabilmek için önce 9ay veremden koruyucu hap yutturuyorlar bağışıklığı nekadar baskılayan güçte bir ilaç olduğunu siz düşünün artık. Tabi ağrımı geçiriyormu evet. Teşhis konmadan önce ağrıdan ayağımı havaya kaldırıp 1 adım atamayacak hale gelmiştim ( mecazi değil gerçekten 1adım bile atamıyordum acı ve kasıntıdan ) . Daha sonra tedaviye başladım çok şükür iğne sayesinde ağrım falan kalmadı depar atıyordum resmen. Ancak yinede 2ayda bir 3 4 gün ağrı oluyor arada. Şimdi sizin asıl sorunuza gelelim.

Bu işin bir tedavisi varmı ? Evet var ama ömür boyu bunu yapmak zorundasınız. Bunlar neler ?

1 - Sigara ve alkol yok
2 - Toksin oranı en düşük gıdaları tüketeceksiniz ki neredeyse herşeyde toksin var. Bildiğimiz perhiz yapacaksınız. Tabiki arada kendinizi ödüllendirin aşırıya kaçmadan.
3 - Düzenli jimnastik egzersizi, kitapçığı var bunun fizik tedavi veya romatoloji bölümünde herhangi bir doktorun odasına dalıp isteyebilirsiniz. Orda doktora sorun kısa ve etkili olan egzersizler hangisi diye. hepsini yaparsabız çok vakit gerekiyor çünkü.
4- Ve sonuncusu. Yatağınız ortopedik olsun. Uyumadan önce ve uyandığınızda 10 - 15 dakika yüzüstü yatın.

Peki bu dediklerim hastalığı kökten bitirir mi ? Ankilozan spondilit in birçok türü var ancak bu saydıklarımı yaptığınızda hastalığınız bitmese bile size garantisini veririn çok kaliteli bir hayatınız olur. Ağrıyla sızıyla ilaçlarla yaşamaktansa hergün kullandığınız o ilacı bu saydıklarımı yaptığınızda emin olun haftada 1 e düşürürsünüz.

İnşallah en kısa sürede şifa bulursunuz, İyi geceler