CouRaege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam teşhiş alamadım ama bende de var dediler hla-b27 pozitif mi kortizon ve streoid iğnesi oldunuz mu bana salazopryn ilaç vermiişti bağırsak iltihabı yaptı böyle ağrı görmedim ben ilaç kullanmıyor bitkisel takıldım biraz zerdaçal bal karışımı vs doktorunuz kim ayrıca en son kan testinde sedimantasyon ve crp değerleriniz kaç
Selamlar hocam, Ankara'da Bir Romotolog Prof'a özel muayene ile gittim ve teşhisi o hanfendi koydu. Hla-B27 testim negatif çıktı benim. Kortizon ve Steroid iğnesi olmadım. Salazoprin, Randutil, Panto, Delcotril ilaçlarını yazmıştı. Ben 3 hafta kadar kullandım resmen robotlaştım o süreçte ve çok ağır geldi. Birinci haftadan sonra ağrılar yine başladı aynı şekilde. Onun için bir çoğu AS hastalarıyla da görüştüm bu tip ilaçların daha da kötüye götürdüğünü söylediler. İşin ilginç kısmı sır, çene ve bir çoku eklem bölümünde kulunç (fibrozit) var bende çeneme kadar vurmuş durumda. Belden aşağı iyidim 6 ay oldu dizlerde ve kalçada da ağrı aşırı şiddetlendi ve yaşam kalitemi tam bozdu. Bütün vücudum gergin sanki iple gerilmiş kaslarım nefes alıp vermeme kadar ağırlaştırdı. Siz sigara içiyor musunuz? Ben sigara veya alkol aldığımda ağrım daha da şiddetli oluyor... Geçmiş olsun hepimize. Allah'ım sen bize şifa ver İnşAllah...