Bora adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bak güzel kardeşim,
benim beş ülkede faaliyet gösteren ,hem devlet nezdinde işler yapan hemde büyük kurumlar ile çalışan şirketlerim var.
sadece türkiyede verdiğim kurumlar vergisi senin aradığın yatırımın kat kat fazlası.

sen ne şirketinden bahsediyorsun ? şahıs şirketi mi ? limited mi ,anonim mi ?
hisse yapısı var mı ? senetlerin basılı mı ? basılıysa hamiline mi basılı ,nama mı basılı ?
edepsizlik yok burada ,doğru noktalardan gelen eleştirileri kaldıramıyorsan git kum havuzunda oyna
Şimdi senin milyonlarca servetin olsa senden 1 lira yatırım almam onu başta dile getireyim. Gerekirse kumda da oynarım gerçekten çocuklarla oynamaktan çok daha fazla keyif alacağımı düşünüyorum..

Mevzu şu aslında anlamamışsın; bu soruların hepsini PM üzerinden pekala sorabilirsin madem bilmem kaç ülkede şirketlerin var ne güzel vergini de ödüyormuşsun usül erkan bilmen lazım. Bu konular gerekirse yatırım aşamasında yüz yüze konuşulması gereken konular. İyi niyetli olsan öyle yapardın.

İnsanları manupüle etmeye çalışıyorsun yani ben sanki burada milleti dolandırmaya çalışıyorum ona göre bir düzen kurdum sende bir akıllı olarak sorduğun sorularla açık yaratacaksın.. Bu söylediğin hisse yapısı olsa dahi ben senle anlaştığımda seni dolandırmak istesem her şekilde dolandırırım istersen sonra git o satın aldığın hisseni kime gösterirsen göster. Elinde kağıdın küreğin olsa da bizim memlekette işler yavaş yürür sen hakkını arayana kadar atı alan üsküdarı geçer.

Önemli olan ticarette niyettir doğru insanla doğru işi yapmaktır yatırım ise her türlü risk işidir..

Ben imkanım olmadığı için kendime göre bir "kar ortaklığı modeli" sunuyorum yatırımcıya durum bu. Evet hayat sigortasının (Ben bireysel bir şahıs şirketi olduğum için ama gerekirse bu iş için limited şirket kurulur gene hisseye bölünür kağıt üstünde istediğin gibi) şirket hissetlerine göre daha garanti olduğunu düşünüyorum. Sigorta şirketleri para ödüyorlar öyle düşünmenize gerek yok.

Hisse lafına çok takılmana gerek yok mevzu basit ben ilgili hesabımdan kazandığımı %20'sini yatırımcıya aydan aya hissesi bazında ödeyeceğim. Hazırlanacak bir sözleşme ile hem benim hemde yatırımcının hakları korunacak olay budur. Ben kendi iyi niyetimi bildiğim için gerisi teferrüat benim için..

Yatırımcı güvenmiyorsa farklı bir alana yatırım yapar kimseye zorla yatırım yaptırmıyoruz.. Benim tepki gösterdiğim ise senin üslübun ve kötü niyetin.

Senin bildiklerin devlet sırrı değil bence kimseyi küçümseme bildiklerini de çok fazla büyütme..