iamarif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Bora; Aslında ben hem kendi adıma hem de yatırımcı adına detaylı bir şekilde düşünerek döküman hazıladım bu detay orada mevcut ama hem size hem de konuyu okuyan diğer arkadaşlara da cevap olsun. Elbette yarına çıkmaya senedimiz yok ben yatırımcıdan önce kendi aileme vefatım durumunda bir sürü borç bırakıp bu dünyadan göçüp gitmek istemem.

Bu sebepten sözleşme ile birlikte yatırım tutarı kadar bir meblada hayat sigortası yapılacak ve LEHTAR olarak yatırımcı sözleşmeye eklenecek. Hatta sadece vefat halinde değil iş göremez şekilde başıma gelecek bir hastalık veya kaza durumunda da bu geçerli olacak ekstradan.. Bunu araştırdım var böyle hayat sigortaları.

Yatırımcılar şu açıdan bakıyor ve kendine şu soruları soruyor haksız da değiller elbette:

Ben ne kadar az verebilirim ne kadar çok kazanabilirim ? - Kurnaz yatırımcı
Bu işin riski nedir ? (Bir atasözümüz var attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değer mi yani ?) - ihtiyatlı yatırımcı
Yatırım yaptığı işin vizyonu geleceği ne ? - Vizyoner Yatırımcı
Yatırımı yaptık ya bu adam ölürse ne olacak ? - Sağlamcı yatırımcı

Bu böyle uzar gider.. Ben yatırımcı olsam ne eve ne arabaya ne dövize ne mala ne mülke sadece işe ve kendime yatırım yapardım.. 6 Şubat'ta bunların ne kadar değerli ve bizimle beraber olabildiğini anladık. Her yatırım da risk vardır elbette ama kendi adıma daha fikir aşamasında olan tek tük fatura kesmiş yüzlerce startup ne miktarlarda yatırımlar alıyor.. Bunların %90'ı maalesef mutlu bir sona ulaşmıyor. Benim detayları ile paylaştığım model, fikir her ne derseniz çok daha az risk içeriyor ve somut benim hayal vs sattığım yok yani..

Sorunuzla beraber aklıma gelen diğer hususları da paylaşayım dedim diğer okuyan ilgilenen kişilere de faydalı olur.
ya sen ne sigortasından bahsediyorsun ? hangi sigorta verecek o parayı ?
şirket misin sen kendinden hisse satıyorsun ? fatura kesiyor musun ,sigorta şirketleri salak mı ? ufak bi araba pert edince aylarca parasını vermiyorlar.

biraz düşününce zaten anlar çoğu kişi.