Merhabalar,

Son günlerde hatta son zamanlarda forum içerisinde gördüğüm ve rahatsız olduğum bir durumu paylaşacağım sizlerle. Üye nicki vs. paylaşmayacağım, bu kişiye X diye hitap edeceğim.

DEPREMDEN ÖNCE (KRONOLOJİK SIRALAMA) :
  1. X kişisi aylar önce ' fazla gereksiz konu ' açmaktan dolayı uyarı almıştı ( tam sebebini bilmiyorum )
  2. Daha sonra ' vay ben dolandırıldım, vay şöyle oldu ' diye bir konu açtı. Birkaç kişinin karşılıksız yardımını aldı ( ortada dolandırılmaya dair ne bir kanıt var, ne birşey )
  3. Daha sonra ' x premium alınır mı vs. vs. ' konularıyla ' son param, işte son şansım ' gibi konular açmaya başladı. Aldıktan sonra da plat üyeliği bitene kadar e-book satışına devam etti. Ki ticaretlerine baktığım zaman da yaklaşık min. 5X-XXX adet satmış olması gerek.
  4. Bir süre geçtikten sonra bu sefer ' yemek ısmarlayan varmı, sigara ısmarlayan varmı ' konularına başladı. Biraz yardım aldı tabi, daha sonra yine bir uyarı yedi sanırım. Konu içerisindeki şeylerden bahsetmiyorum bile.
  5. Bir ticaret sonucu bir arkadaşı mağdur etti, daha sonrasında da geri ödeme yapmayarak forumdan ban yedi.
Tabii yardımların olması, dayanışmanın olması kesinlikle güzel birşey ona lafım yok. Lafım İNSANLARIN İYİ NİYETİNİN SUİSTİMAL EDİLMESİNDE.

DEPREMDEN SONRA ( KRONOLOJİK SIRALAMA YİNE ) :

Bu X kişisinin banı depreme kadar devam etti, sanırım yaklaşık birkaç ay. Depremden sonra açıldı, nedir nedendir bilemem. Ya hak sahibi affetmiştir, birşey olmuştur.
Depremden sonra, yani banın açılmasından sonra tahmin ettiğim konuları başladı. İlk başta klasik konulardı, depremle ilgili üzücü şeyler tabii. Bunlara lafım yok.
Bundan çok az, yaklaşık 1-2 gün sonra yine bir maddi konu açtı. Eve alınması gereken buzdolabı vs vs. Hadi buna da tamam, deprem mağdurusun şok yaşadın diyelim. ( Yazdığına göre şehir değiştirmişler ailesiyle birlikte. )
Fakat bu buzdolabı konusundan günler sonra yemekle ilgili maddi konu açtı bu sefer, yani hep bir maddi konular. İşte ısmarlama mevzusu şu bu. Hadi ona da tamam diyelim, deprem mağdurusun diye.
İŞİN İLGİNÇLEŞTİĞİ KISIM;
Bu ısmarlama olaylarından sonra ' X şehrinde buluşalım r10, şu şehirde şu cafede buluşalım r10 ' gibi konular açmaya başladı. Bu da yaklaşık diğer deprem konularından birkaç gün/max. 1 hafta sonra. Yahu o kadar konu, onlar acındırma mıydı o zaman ? Hani paran yoktu demezler mi adama ?
Paylaştığı fotoğraflarda da ( bir arkadaşla buluşmuş ) önde sigara, x kahve. Hani para yoktu ? Ismarlama olayları ne oldu ?
Onu da geçtim, konu altına da diğer arkadaşları davet ediyor, hadi şu gün buluşalım şu kafede diye.

BUNLARI DA GEÇTİM; BU KONULARDAN MAX. 1-2 GÜN SONRA ise ' SATIŞ HAKLARIYLA E-BOOK ALINIR ' diye konu açıyor. Nerden baksanız şuan en dandik e-book satışı 300-400 TL den belki daha pahalıdır.
Yahu hani yoktu ? demezler mi adama.

Bu X kişisi ve bunun gibi insanın vicdanını sömüren, iyi niyetlerini kullanan insanlar yüzünden ben vidansız bir insana dönüştüm zamanla. İnsanların dediklerine ister istemez inanamaz hale geldim. Benim gibi olan kişiler de muhakkak vardır.

Direkt kendimden örnek vereyim;R10'un İstanbul buluşması olacak 15 Nisan'da. Fiyat için 300-500 arası konuşuluyor. Ben bütçemi bu tür bir etkinliğe pek ayıramayacak durumda olduğum halde, sırf yılda 1 kez yapılıyor, bir değişik hava oluyor diye kendimi zorlayarak gideceğim. Ha evet, yardım eden, kontenjan açanlar da var öğrenciler için. Fakat onlar durumu 0 olanlar için zannediyorum. Bu yüzden de diğer insanların hakkına girmek istemedim.

Fakat bu tür insanlar nasıl oluyor da yalan söyleyerek/insanların vicdanını istismar ederek hak yiyor anlam verebilmiş değilim. ( bence bir kul hakkıdır, sana ihtiyacın olmadığı bir yardımın yapılacak olması )

Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar dilerim. Yazıyı nasıl bitirsem bilemedim.