Artık çalar saatler var telefonların alarmları var akıllı bilekliklerin alarmları var hiç olmazsa evde ki bir insan seni uyandırır. Hala gerek var mı böyle şeylere ? ben henüz uyumadığım için sıkıntı olmadı ama uyuyor da olabilirdim.. Eminim gereksiz yere uyanan insanlarda vardır. Artık böyle şeylere gerek var mı ?
Hocam teknolojik imkanlar konusunda haklısınız ancak bu ülkemiz insanına özgü bir gelenek ve korunması önem arz ediyor. 21. yüzyılda milletler gerçekten birbirlerine benzemeye başladılar geleneklerin yok olması yüzünden. Kim hangi milletten belli olmuyor.
Oruç tutmayan arkadaşlarımdan şimdiye kadar davul sesine uyanan duymadım hiç, zaten normal saatlerde uyursanız muhtemelen davulcu geldiğinde derin uykuda olacaksınız. Belki zemin kat ve birinci katlarda oturan insanlar için haklı olabilirsiniz çünkü direkt davul hizasına denk geliyorlar.
Son olarak bu durum sadece ülkemize has değil, Cadılar Bayramı kutlanılan ülkelerde de aynı tartışmalar dönüyor. Bu kültürü devam ettirmek istemeyen insanlar rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Bu durumun çift taraflı olduğunu unutmamak lazım; siz karşıdakinden saygı beklerken o da sizden aynısını bekliyor.