Carlos1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo açısından hiçbir farkı olmaz tamamen sizin yapacağınız seo çalışmasına ve özgünlüğünüze bağlı. Google artık domain seçmiyor.

com | ticari konular ve çoğu iş için kullanılır

net | network işleri , host şirketleri vs

org | kuruluş ve toplulukları için kullanılır genelde / forum sitelerinde görürüz daha çok
Alihan61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alan adlarında pek bi fark yok ama, Siz nasıl akılda kalıcı bir isim arıyorsanız kullanıcılar'da akıllarında .com alan adı kaldı daha güven veriyor insana. Ben mesela proje başlattım sektörde imkansız başka alan adı yok .pro aldım ve güzelde gidiyor google ilk sıralardayım
Carlos1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapılan iş önemli hocam .com artık herkesin ağzında viral olmuş bir alan adı Ama dediğim gibi yapılan iş çok önemli , kısaca yapan .xyz domain ile de çok güzel projeler çıkarıyor.
Bir sektöre bağlı olan tüm işleri yapacağız bu kapsamda merkez daha kaliteli olacaktır o zaman yani alan adının merkez ve ya akademi olarak 2. kelimesinin kullanılması pek bir şey ifade etmiyor iki alan adıda akılda kalıcı olacak bizim için ancak 2. akademi olan kısım bir tık daha ağıza hoş geliyor söylenirken projemde. ama akademi biraz kısıtlayıcı olacak merkez ise genelleyici olacak bizim işimizde genel bir iş yapısı var bu kapsamda

işin genel yapısı mı tercih edilmeli yoksa estetik açısından güzel durmasımı bu konuda kararsız kaldım