Carlos1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo açısından hiçbir farkı olmaz tamamen sizin yapacağınız seo çalışmasına ve özgünlüğünüze bağlı. Google artık domain seçmiyor.

com | ticari konular ve çoğu iş için kullanılır

net | network işleri , host şirketleri vs

org | kuruluş ve toplulukları için kullanılır genelde / forum sitelerinde görürüz daha çok
Alihan61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alan adlarında pek bi fark yok ama, Siz nasıl akılda kalıcı bir isim arıyorsanız kullanıcılar'da akıllarında .com alan adı kaldı daha güven veriyor insana. Ben mesela proje başlattım sektörde imkansız başka alan adı yok .pro aldım ve güzelde gidiyor google ilk sıralardayım
peki hocam şunu sorucam alan adını .com seçtik diyelim bu alan adında 2 şekilde seçebileceğim .com kullanırsam eğer

birincisi yapacağım iş sektör açısından örneğin bijuteri işi diyelim ve bijuterimerkezi.com alan adını alacağım ve bijuteri denince aklınıza gelecek her şey içerisinde olacak
bir de
bijuteriakademisi.com diyelim

benim yapacağım iş aslında genel kapsama sahip ancak 2. olan akademi kısmı sadece eğitimi kapsıyor olacak

bu kapsamda sizce mantıklı olan genel yapı merkez mi yoksa kulağa hoş gelen akademi kısmı mı olurdu ?

yani demem o ki alan adını seçerken kulağa hoş gelmesi mi önemli yoksa yapılan işi genel kapsamlı belirtmesi mi daha önemli olur?