Merhabalar ;

Telegram'da bir gruba bakarken Sponsorlu Reklam gördüm. Detaylar kısmına baktığımda Telegram üzerinden reklam verildiğini gördüm ve garibime gitti , daha önce Telegram'da görmemiştim.
Bu özellik sayesinde Telegram ilerleyen süreçlerde belki de grupların/kanalların reklamlar üzerinden para kazanmasını sağlayabilir (Google Ads gibi).

Sponsorlu Reklam :

Siz daha önce bu şekilde reklam görmüş müydünüz , bu reklamlar sizce Google ADS gibi olur mu ?

Sponsorlu Reklam Hakkında Telegram'ın gösterdiği detay yazısı :

Diğer uygulamalardan farklı olarak Telegram, reklam hedeflemeleri için asla özel verilerinizi kullanmaz. Telegram'daki sponsorlu mesajlar, yalnızca gösterildikleri genel kanalların konusuna dayanmaktadır. Bu, reklamları görüntülemek için hiçbir kullanıcı verisinin çıkarılmadığı veya analiz edilmediği ve Telegram'da bir kanalı görüntüleyen her kullanıcının aynı sponsorlu mesajı gördüğü anlamına gelir.

Diğer uygulamalardan farklı olarak Telegram, sponsorlu bir mesaja dokunup tıklamadığınızı izlemez ve etkinliğinize göre profilinizi çıkarmaz. Ayrıca, üçüncü tarafların kullanıcılarımızı gözetlememesini sağlamak için sponsorlu mesajlardaki harici bağlantıları da engelleriz. Herkesin mahremiyet hakkına sahip olduğuna ve teknolojik platformların buna saygı duyması gerektiğine inanıyoruz.

Telegram, önemli sunucu ve trafik maliyetleri içeren hizmetini yüz milyonlarca kullanıcıya ücretsiz ve sınırsız olarak sunuyor. Telegram, bağımsız ve değerlerine sadık kalmak amacıyla mesajları tanıtmak için kullanıcı gizliliğini de göz önünde bulunduran ücretli bir araç geliştirdi. Sorumlu reklamverenleri memnuniyetle karşılıyoruz:

https://promote.telegram.org

Sponsorlu Mesajlar şu anda test modunda. Reklamlar, tamamen kullanıma sunulduğunda ve Telegram'ın temel maliyetlerini karşılamaya başladığında, sponsorlu mesajların görüntülendiği genel kanalların sahipleriyle reklam gelirlerini paylaşmaya başlayacağız.

Çevrimiçi reklamlar artık kullanıcı gizliliğinin kötüye kullanılmasıyla eş anlamlı olmamalı. Bir teknoloji şirketinin nasıl çalışması gerektiğini hep birlikte yeniden tanımlayalım.